Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.8.2012 14:57  21900
Pozerám, že tu sa predávajú prstene, ale ja predsa len hodím jeden receptík pre tých, čo majú z vlastnej úrody dosť paprík a paradajok.

Paprikovo-paradajkový pikant:

Je to úplne jednoduché.
Suroviny: 1 kg papriky,1 kg paradajky,
1 kg cibule, 10 ks feferóniek ak niekto rád pikantnejšie, tak môže aj viac.
Postup: Všetko zomlieť na mäsovom mlynčeku a pridať 1 nakladač a 2 dcl oleja, trošku octu, tak dve polievkové lyžice. Spolu povariť, kým sa odparí prebytočná vodaa trochu to zhustne, naložiť do f¾aštičiek s vrchnákom. Je to pikantné a používa sa k mäsu, aj do guláša aj do omáčok kcestovinám, do polievok aj na maslový chleba, môže sa do toho pridať aj roztlačený cesnak.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.8.2012 18:25  21899
Wronski [21897]: to chci!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2012 19:54  21898
wronskiZnám, akorát z Fleru:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.8.2012 19:14  21897
Koukal jsem po nožířích, kteří dělají i kuchyňáky, a objevil jsem něco pro kvítko :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.8.2012 12:38  21896
zblunce My právě měli estragon dlouho v truhlíku a protože se skoro nespotřebovával, tak děsně přerostl, pak jsem ho radši zrušili. Až ho někdy někde splaším tuhle omáčku uděláme, díky za tip.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.8.2012 12:09  21895
Mražený papričky jsou IMO lepší než sušený, líp se mi s nima pracuje a IMHO líp drží chuť. Onehdá jsem si koupil nějaký docela fajně pekelný a když se pracuje rychle, tak se dá ze zmrzlý papričky uříznout kousek, paprička ani nerozmrzne a zbytek hurá zpátky do mrazáku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.8.2012 11:54  21894
vinyl [21893]: omacka bernaise... strasne dlouho jsem ji mela z prasku z Justu, i ta byla vyborna, tak ji ted zkousim z cerstveho :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.8.2012 11:42  21893
papričky usušit, šalvěj a estragon zamrazit, btw, u šalvěje si umím představit využití, u estragonu mě nic, kvůli čemu mrazit nenapadá.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.8.2012 11:33  21892
no proste mi tu zbyla salvej, estragon a tak... tak jestli je zmrazit nebo susit...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.8.2012 11:33  21891
operator304 [21886]: Čemu říkáš větší úroda? Osobně bych se na zavařování vy..kašlal a nejradši zamrazil. Pokud toho budeš mít fakt hromadu a nemáš místo v mrazáku, tak bych se přiklonil spíš k vyrobení nějaký omáčky nebo usušení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.8.2012 11:29  21890
Tak asi je dobré říct, co je to "lepší". Čerstvé bylinky jsou méně výrazné než sušené a zmražením jsou pak ještě o chlup méně výrazné. Sušené jsou prostě sušené :-)
aiwai Aiwai alea acta es 17.8.2012 11:13  21889
jak ktere treba majoranka je lepsi susena.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.8.2012 11:10  21888
zblunceMražené, ale je s tím děsný sraní :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.8.2012 11:00  21887
taky dotaz - jsou bylinky lepsi mrazene nebo susene?
operator304 17.8.2012 10:40  21886
dotazOcekavam ponekud vetsi urodu chilli papricek a rad bych nektere zavaril na zimu do sklenic. Absolutne nevim, jak to udelat, v zivote jsem nezavaroval.

Mate nekdo recept na zavareni chilli papricek?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt