Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 30.8.2012 08:55  21939
Lindt - excellence sea salt (osobně bych tam dal té soli ještě víc)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.8.2012 08:38  21938
Vsak slany precliky v cokolade jsou velky dobro.
renda Renda 29.8.2012 23:10  21937
zblunceOsoleny jahody nemusej bejt spatny, moje oblibena snidane je rohlik s maslem a jahodovou marmeladou. Podminkou aby mi tochutnalo je, aby byl rohlik se spoustousoli na sobe...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.8.2012 20:56  21936
Anka [21935]: osolene jahody - to slysim poprve, vzdycky jsem videla jen opeprovane...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.8.2012 20:30  21935
phanny [21934]: To si dělávala moje máma. A naopak solila jahody - na chleba s máslem plátky jahod a posolit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.8.2012 19:56  21934
hmmm, z dob fidonetu mám tip na rajče s cukrem. Veliká dobrota. A asi možná původně od Scalexe. Prostě nakrájet rajče na kolečka a pocukrovat.
operator304 29.8.2012 17:40  21933
MrcosDiky! :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.8.2012 16:29  21932
Ani se mi nechce věřit, že by něco takovýho mohlo bejt dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.8.2012 16:27  21931
zblunceMalá orvala rajčata?:-)
scalex Scalex 29.8.2012 16:20  21930
Ze zelených rajčat dělá moje mamka výborný kompot (sladký).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.8.2012 15:55  21929
operator304 [21926]: Že tys ještě nenarazil na chilli forum?
Konkrétně tě bude zajímat sekce Recepty na chilli pokrmy, receptů (nejen) na omáčky je tam docela dost. Vyzkoušenou omáčku nemám, tolik paprik jsem zatím pohromadě neměl :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.8.2012 15:41  21928
Film je to krásný...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.8.2012 15:39  21927
zkousel jste nekdo smazena zelena rajcata?
operator304 27.8.2012 21:02  21926
mrcos [21891]: Mam 4 keriky ve skleniku, ocekavam tak ke 200 kouskum.

Recept na omacku npkc?
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 27.8.2012 10:01  21925
My jsme ty květy dělali, cuketové jsou dost malé, takže jen obalit v těstíčku a smažit. JE to jemné, ale moc dobré, smažíme takhle i kousky kabaček (podobná tykev jako ozdobná Kačenka), jsou tužší než cukety a lépe drží pohromadě při smažení v tom těstíčku.

A pak jsme ještě dělali květy z dýní (Hokkaido i Goliáš) - ty jsou o hodně větší a dají se krásně plnit (masovou směsí, sýrem) a pak také obalit a smažit. Vynikající ;o)

Těstíčko děláme s olivovým olejem, můžu najít recept, ale je to vlastně dost jedno, poslouží jakékoliv.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt