Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 30.8.2012 09:59  21943
Taliány přece známe z filmu Adéla ještě nevečeřela - komisař Ledvina je nosil zabalené v Národních listech :)

ullicnik ullicnik 30.8.2012 09:15  21942
Jdu utrácet :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 30.8.2012 09:08  21941
ullicnik [21939]: Zkus Madécasse. Lindt se solí jsem dlouho neměl, Madécasse je vážně dobrá. A ta pepřová, to je teprve něco :) Nepálí, jenom má pepřovou příchuť.
ullicnik ullicnik 30.8.2012 09:08  21940
Včera jsem koupil zkušebně u Hudery a syna (Jugoslávských partyzánů 30) dva Taliány, což jsou (pouze tvarem) takový buřty vyráběný podle starý receptury. Opekli jsme to nad ohněm jako špekáčky. Je v tom mminimum tuku- nic nekapalo do ohně, jsou v tom kusance masa, neni to slaný (jen tak lehce) a s hořčicí a chlebem naprosto geniální.

Velmi velmi doporučuju, je to opravdu kvalitní výrobek plněj masa s minimem soli a tuku.

více zde - hned první reportáž: http://www.ceskatelevize.cz -Střešovické taliány
ullicnik ullicnik 30.8.2012 08:55  21939
Lindt - excellence sea salt (osobně bych tam dal té soli ještě víc)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.8.2012 08:38  21938
Vsak slany precliky v cokolade jsou velky dobro.
renda Renda 29.8.2012 23:10  21937
zblunceOsoleny jahody nemusej bejt spatny, moje oblibena snidane je rohlik s maslem a jahodovou marmeladou. Podminkou aby mi tochutnalo je, aby byl rohlik se spoustousoli na sobe...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.8.2012 20:56  21936
Anka [21935]: osolene jahody - to slysim poprve, vzdycky jsem videla jen opeprovane...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.8.2012 20:30  21935
phanny [21934]: To si dělávala moje máma. A naopak solila jahody - na chleba s máslem plátky jahod a posolit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.8.2012 19:56  21934
hmmm, z dob fidonetu mám tip na rajče s cukrem. Veliká dobrota. A asi možná původně od Scalexe. Prostě nakrájet rajče na kolečka a pocukrovat.
operator304 29.8.2012 17:40  21933
MrcosDiky! :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.8.2012 16:29  21932
Ani se mi nechce věřit, že by něco takovýho mohlo bejt dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.8.2012 16:27  21931
zblunceMalá orvala rajčata?:-)
scalex Scalex 29.8.2012 16:20  21930
Ze zelených rajčat dělá moje mamka výborný kompot (sladký).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.8.2012 15:55  21929
operator304 [21926]: Že tys ještě nenarazil na chilli forum?
Konkrétně tě bude zajímat sekce Recepty na chilli pokrmy, receptů (nejen) na omáčky je tam docela dost. Vyzkoušenou omáčku nemám, tolik paprik jsem zatím pohromadě neměl :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt