Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 6.11.2013 11:37  2215
Ja nevim kdo přišel s tím, že vzduch a jeho tlak má něco společnýho s přípravou kávy v aeropressu. Ten název je odvozený od názvu firmy výrobce. Ano, musí se vyvnout tlak pro protlačení vody filtrem, ale malý a nemající na chuť žádný vliv.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 10:56  2214
Doubleshot udělal zákazníkåm přehled: filtrovanakava.cz
ullicnik ullicnik 6.11.2013 10:39  2213
Jo, víc druhå, respektive možností přípravy, ale výsledek, co jsem chutal, v podstatě stejnej a proto aeropress, je s tim nejmín sraní a nejlevnejsi filtry.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2013 10:15  2212
ullicnik [2210]: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)

Ale jako snídaňový dopolední kafe by mi to možná vyhovovalo... Jak se to kupuje? ;) Je toho víc druhå/typå?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.11.2013 10:04  2211
ullicnik [2210]: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)

Ale jo, přišla jsem tomu aerpressu (a "aeropressu") na chuť. Je to prostě kafe, kterého je víc a počítá s tím, že se pije déle, tzn. chladne. Espresso je za chvilku hnusné, kdežto tohle se drží. A není to chuťově tak radikální, je mnohem jemnější, sladší... Espresso do sebe hodím, udělám brekeke a hotovo. Tohle mám na hodinu.
ullicnik ullicnik 6.11.2013 09:59  2210
A na co je ta pěna dobrá?

Né, ja mam espresso rád, docela. Ale postupem času jsem si zalíbil filtr a na tom kafi si víc pochutnám. Nicméně je to long drink a espresso panák. Nejde to srovnávat. Když jdu do mého šálku kávy, dám si tam filtrovaný kafe a ne espresso, a to i když si espresso doma udělat nemåžu a Nespresso co mám, je jen jednookej mezi tabletama králem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2013 09:53  2209
Btw - jeden lama/blondýna dotaz - jak vypadá kafe z aeropressu? To asi nebude mít cremu, co? Když já radši i "horší" domácí espresso, ale prostě potřebuju tu hustou pěnu. Mi to "holý" kafe (zatím) nechutná, no... Ale možná je to tím, že jsem ještě z aeropressu nepila :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 09:23  2208
Jj. (Akorát tomu srovnání espresso/filtr se snažím vyhýbat, protože jsou to prostě råzný nápoje.)
ullicnik ullicnik 6.11.2013 08:13  2207
Jooo a proto jsem už davno vzdal myšlenku na expresso doma a následně zjistil, že filtr vskutečnosti lepší.

Na filtru jde snáz poznat kvalita kávy a tim pádem i vyžaduje pro dobrý výsledek to nej zrní.

wronski potvrdí (!)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.11.2013 21:32  2205
Mám tohle a je to na hraně...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.11.2013 21:30  2204
cent [2200]: Řekl bych, že jo. Akorát ta částka se mi zdá spíš na něco z druhé ruky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.11.2013 21:27  2203
Susan [2202]: To jsem si våbec nespojila.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 5.11.2013 21:22  2202
Tu už jsme to diskutovali asi před dvěma měsíci. ;) Ale pořád jsem tam ještě nebyla. :( Jednou bych to měla vzít z hlaváku pěšmo někam tím směrem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.11.2013 21:10  2201
Fajn nová a moderní kavárna pár krokå od Masaryčky (Pha)
Výběr z několika pražíren i typå přípravy. Dnes v 17:30 tam bylo velmi živo.
cent 5.11.2013 20:59  2200
Chtěl bych si začít šetřit na tu espresso mašinu, na kterou jsem se tady onehdá ptal. Ale říkám si, že by bylo rozumné začít mlýnkem. Dát si stranou nějaké tři (tři a pål) tisíce a pořídit za tuhle cenu elektrický mlýnek, to by asi byl dobrý start, co říkáte?

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt