Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Tolik rozruchu
jen v Lopuchu
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
ullicnik
6.11.2013 11:37
2215
Ja nevim kdo přišel s tím, že vzduch a jeho tlak má něco společnýho s přípravou kávy v aeropressu. Ten název je odvozený od názvu firmy výrobce. Ano, musí se vyvnout tlak pro protlačení vody filtrem, ale malý a nemající na chuť žádný vliv.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 10:56
2214
Doubleshot udělal zákazníkåm přehled:
filtrovanakava.cz
ullicnik
6.11.2013 10:39
2213
Jo, víc druhå, respektive možností přípravy, ale výsledek, co jsem chutal, v podstatě stejnej a proto aeropress, je s tim nejmín sraní a nejlevnejsi filtry.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
6.11.2013 10:15
2212
ullicnik [2210]
: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)
Ale jako snídaňový dopolední kafe by mi to možná vyhovovalo... Jak se to kupuje? ;) Je toho víc druhå/typå?
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
6.11.2013 10:04
2211
ullicnik [2210]
: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)
Ale jo, přišla jsem tomu aerpressu (a "aeropressu") na chuť. Je to prostě kafe, kterého je víc a počítá s tím, že se pije déle, tzn. chladne. Espresso je za chvilku hnusné, kdežto tohle se drží. A není to chuťově tak radikální, je mnohem jemnější, sladší... Espresso do sebe hodím, udělám brekeke a hotovo. Tohle mám na hodinu.
ullicnik
6.11.2013 09:59
2210
A na co je ta pěna dobrá?
Né, ja mam espresso rád, docela. Ale postupem času jsem si zalíbil filtr a na tom kafi si víc pochutnám. Nicméně je to long drink a espresso panák. Nejde to srovnávat. Když jdu do mého šálku kávy, dám si tam filtrovaný kafe a ne espresso, a to i když si espresso doma udělat nemåžu a Nespresso co mám, je jen jednookej mezi tabletama králem.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
6.11.2013 09:53
2209
Btw - jeden lama/blondýna dotaz - jak vypadá kafe z aeropressu? To asi nebude mít cremu, co? Když já radši i "horší" domácí espresso, ale prostě potřebuju tu hustou pěnu. Mi to "holý" kafe (zatím) nechutná, no... Ale možná je to tím, že jsem ještě z aeropressu nepila :)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 09:23
2208
Jj. (Akorát tomu srovnání espresso/filtr se snažím vyhýbat, protože jsou to prostě råzný nápoje.)
ullicnik
6.11.2013 08:13
2207
Jooo a proto jsem už davno vzdal myšlenku na expresso doma a následně zjistil, že filtr vskutečnosti lepší.
Na filtru jde snáz poznat kvalita kávy a tim pádem i vyžaduje pro dobrý výsledek to nej zrní.
wronski potvrdí (!)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
5.11.2013 21:32
2205
Mám
tohle
a je to na hraně...
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
5.11.2013 21:30
2204
cent [2200]
: Řekl bych, že jo. Akorát ta částka se mi zdá spíš na něco z druhé ruky.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
5.11.2013 21:27
2203
Susan [2202]
: To jsem si våbec nespojila.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
5.11.2013 21:22
2202
Tu už jsme to diskutovali asi před dvěma měsíci. ;) Ale pořád jsem tam ještě nebyla. :( Jednou bych to měla vzít z hlaváku pěšmo někam tím směrem.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
5.11.2013 21:10
2201
Fajn nová a moderní kavárna pár krokå od Masaryčky (Pha)
Výběr z několika pražíren i typå přípravy. Dnes v 17:30 tam bylo velmi živo.
5.11.2013 20:59
2200
Chtěl bych si začít šetřit na tu espresso mašinu, na kterou jsem se tady onehdá ptal. Ale říkám si, že by bylo rozumné začít mlýnkem. Dát si stranou nějaké tři (tři a pål) tisíce a pořídit za tuhle cenu elektrický mlýnek, to by asi byl dobrý start, co říkáte?
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt