Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:53  22046
ta zmrlina jim zmrzla proste proto, ze byla malo sladka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:50  22045
masterchefProc se zase motaj do cukrariny kdyz tomu nerozumej. Glukoza se do zmrzliny dava proto, aby v ni nerostly krystaly ledu. Navic je ve srovnani s cukrem min sladka. A za treti, meli to slazene medem a v tom je glukoza. Ach jo...
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 21.9.2012 20:37  22044
včera jsem jedla u kamarádky broskvový koláč,posypaný nastrouhanou Margotkou (ještě před upečením)- nebeská dobrota!
aiwai Aiwai alea acta es 21.9.2012 19:39  22043
a jak mate vymalovano ted?:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.9.2012 18:44  22042
Manzel si v mesic vymalovane kuchyni delal boruvkovy koktejl v mixeru bez vicka...
ziggy 21.9.2012 11:57  22041
zahanbeně přiznávám operátorovi bod :-)
operator304 21.9.2012 11:57  22040
Na strope jsou fleky doted. Rekl jsem, ze to budu resit az s pristim malovanim...
aiwai Aiwai alea acta es 21.9.2012 11:54  22039
tak myslim ze operator vede:-)
operator304 21.9.2012 10:37  22038
ziggy [22037]: Ja jsem pokrtil nasi tejden starou kuchyn, kdyz mi vybouchl papinak...
ziggy 21.9.2012 10:34  22037
moje máma včera krásně pokřtila svoji (starou) kuchyn, když jí přetekl fritovací hrnec ..
BigDejvid: stojí za zvážení, co myslíš? :-)
shelle Shelle - Good Service 21.9.2012 08:48  22036
BigDejvid [22034]: Oboje radsi kupuji. Delam jen tzatziki, ostatni v restauraci nebo samoska.

To same makronky, tam hlavne teda mam rada, ze muzu mit ty ruzne prichute, kdezto udelat tricet stejnych ... ne ze bychom je nesnedli, ale to radsi upecu neco jineho.

Uka kuchyni.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 21.9.2012 08:21  22035
Nejsem si jistá, zda je první pokus o makronky dobrý nápad na pokřtění kuchyně - ne vždycky se vydaří, tak abys nebyl zklamán. Já je zatím dělala jednou a naštěstí byly jenom kostrbatý :) Dost tipů a příchutí najdeš tady na tom blogu
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 21.9.2012 08:16  22034
Po trech tydnech budeme mit zase kuchyn (uz ale obr velkou),
tak ji musime necim pokrtit :) Chystam se na milovany tataracek z lososa.

zkousel jste nekdo delat doma makronky? Ja se po nich vzdycky ve Francii muzu utlouct. A uz jsem je chtel nekdy zkusit udelat doma.

Nedelal jste uz take nekdo doma recke narodni pomazanky? Treba melitzanu z lilku? Po navsteve recky restaurace si vzdycky slibuju a ted bych se do toho docela pustil.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2012 21:24  22033
vinyl Použij zelirovaci cukr 3/1 nebo pro diabetiky. To je skoro samej pektin a prakticky to nesladi
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.9.2012 15:13  22032
phanny22029: Tak to samozřejmě děláme, jen to těsto se vždycky rozpadne a ty jabka na něm nedrží :-)

22030: Další vaření by bylo asi fakt na dlouho, je to fakt tekutý. Když přidám pektin nebo želírovací cukr, bude to ještě sladší, což bych nerad. Příště použiju rovnou želírovací a bude.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt