Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.10.2012 16:58  22078
Dotaz - muffinyJa bych mela dotaz a prosbu zaroven. Mate nekdo nejake dobre ozkousene zakladni testo na muffiny/cupcakes? Treba Shelle? :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2012 13:21  22077
V polívce i salátu asi skončí. Ale nějaký elegantnější (a jednoduchý) řešení by taky nebylo špatný:-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.10.2012 13:19  22076
Bloody Mary!
Ale jinak je dost použitelnej do salátů nebo i normálně jako bulva - třeba do polívky. Nebo se dá ogrilovat, ale na to už asi není sezona :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2012 12:40  22075
Že bych zkusila? Mívám dost nasyslíno brambor z bedýnek:-) Ale teď mám problém spíš co s řapíkatým celerem. Nemáte tip?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.10.2012 12:37  22074
ten cedník není potřeba, z prkýnka to jde docela dobře a rychle taky. Dělám je o trochu větší, než by byly z toho cedníku, mám to tak radši (nebo jsem na to prostě zvyklá, babička to dělávala takhle)
ullicnik ullicnik 2.10.2012 10:51  22073
Anka [22072]: Tak si je tu neměla nechat vyhladovět :-D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 10:44  22072
Halušek bych se užrala, už jen z toho popisu slintám.
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.10.2012 10:42  22071
Preboha žiadne mačkanie! Popravde ja som Vám tu dala akési množstvo orientačne, ja to robím vždy od oka. Nastrúham surové zemiaky a nechám to aj s tou šťavou, primiešam múku, so¾ tak, aby to cesto bolo hladké a ťahalo sa s varechou, ak dáte múky prive¾a, tak sa riedi zasa vodou, niektorí tam bežne to jedno vajíčko dávajú, to nechám na vás. Halušky nehádžem nožom z lopára (destičky), ako by sa správne malo, ale mám na to taký cedník s ve¾kými dierkami:
http://eshop.blex.cz/nase-vyrobky/cedniky/cednik-na-halusky-314
do horúcich halušiek pridám tú bryndzu a kysanú smotanu a premiešam a slaninu robím zvlášť v kastróliku a dávam až na tanier navrch, niekto má rád aj tú vyškvarenú masť a niekto len slaninu s čo najmenej tukom.
A kapustné strapačky sa robia tak isto, ibaže na cibu¾ke a oleji sa podusí kyslá posekaná kapusta (kyselé zelí) a to sa s haluškami premieša a navrch ide zasa tá slanina, prípadne aj opečená klobáska.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 10:31  22070
Tyjo, pro 20 lidí už není lehké odhadnout množství surovin :)
chasseur chasseur 2.10.2012 10:30  22069
Tak se tu musím pochválit, že se mi povedla moc dobrá cibulačka pro dvacet lidí. Dělala jsem ji poprvé v životě.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 10:27  22068
NulaMoc prosím, zkus ten recept napsat trošku podrobněji (pro nás mladé Čechy) a my ho pak hodíme do lopuší kuchařky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.10.2012 10:15  22067
nula [22064]: a brambory syrove najemno nastrouhane? a vymackane nebo ne?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.10.2012 10:09  22066
Určitě bych to zkusil.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 09:54  22065
WronskiJedl bys to?
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.10.2012 09:42  22064
zblunce700 g zemiakov
250 až 300 g polohrubej múky
250 g bryndze
so¾
Niekto dáva hladkú múku, ja vždy polohrubú, cesto trochu osolím a do bryndze zvyknem primiešať kyslú smotanu, je to jemnejšie. A samozrejme navrch opečenú slaninku, ja dávam vždy prerastenú u nás oravskú alebo gazdovskú. A pije sa k tomu vždy kyslé mlieko, cmar (podmáslí), zákvas.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt