Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:17  22228
Ja Vam to rikal, neverili jste mi :-).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2012 20:44  22227
Anka [22226]: Jj, ono to "odpalovat" je takove zapeklite slovo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 20:37  22226
Jsou tam některá zádrhelová místa:

Zpět na oheň a míchat až se začne odpalovat (jednotky sekund). Lépe nedovařit než převařit, pokud se začne oddělovat máslo z těsta, tak všechno vyhodit a začít znovu.

Přendat do robota... (nemám)

je trochu zatlačíme... (v tomto případě je slovo "trochu" poněkud nepřesné)

Upečené jsou v ten moment, kdy po vytažení plechu nezapadnou... (a dokud to nezkusím, tak to nepoznám...)

O tom karamelu ani netřeba mluvit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.10.2012 20:30  22225
phanny [22209]: Tímto už teď děkuji, protože se neskutečně bavím představou, kterak Anka mává v kuchyni metlou a vytváří na všem včetně Wronskiho karamelový porost :) On ho má sám málo.

Myslím, že ses zatím nejvíc nadřel ty - a to přepisem receptu. Říkám rovnou, že bych se s něčím takovým nepatlala, takže klobouk dolů před každým, kdo se do toho pustí. A metál těm, kdo to dotáhnou do vítězného konce.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 19:26  22224
Si říkám, jestli bych neměla začít třeba jen "blbejma" větrníkama.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.10.2012 19:26  22223
22209Tak tohle nikdy zkoušet nebudu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 18:15  22222
Wronski [22221]: V tomto případě počítám i s tvojí technologickou pomocí v průběhu procesu.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.10.2012 18:13  22221
No to nedík, phanny!
Jestli se do toho Anka pustí, tak tu kuchyň budu dávat do pořádku tejden...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 18:08  22220
Ty počty jsou jako pro regiment. Asi to rozpůlím. Každopádně je tam dost míst, na kterých to může celé skončit :))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2012 17:56  22219
phanny [22209]: Dik, jestli si troufnu, tak zkusim :) Kolik je z toho kulicek cca celkem?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.10.2012 17:46  22218
phanny [22209]: to mléko se leje do těch žloutků horké??
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 17:42  22217
To co jsem dělal já bylo asi z poloviny dávky těsta. Kolik jsem na to sdělal kréme nevím, mám ho v lednici 10 litrů a když ho sdělám, udělám další.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 17:41  22216
Shelle [22212]: LOL :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.10.2012 16:39  22215
phanny [22209]: díky.o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.10.2012 16:38  22214
phanny [22209]: ukládám.o) a pokud bude příští týden chuť, tak se o to pokusím.o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt