Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.1.2014 21:33  2241
cent [2240]: Udělám "turka" do většího hrnku a nechám minutu až dvě. Vezmu papírovou utěrku, vložím do většího drátěného cedníku, propláchnu vařicí vodou, abych to zbavil papírové pachuti, a přefiltruju. Poslední třetinu nenechávam překapat jen tak (protože protékání zpomaluje), ale chytnu ten "ubrousek" na cípy a trochu tomu pomåžu.
cent 28.1.2014 21:10  2240
Jak si doma děláte filtr? Přišel jsem tomu na chuť. V práci máme Moccamaster, který je super, ale chtěl bych na doma něco menšího.
Dá se våbec uvažovat o něčem jiném než o chemexu/hario v60/clever dripper?
ullicnik ullicnik 23.1.2014 15:14  2239
Mrknu na to, dekuji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.1.2014 15:07  2238
A ullicnika by mohlo zajímat, že La Boheme se dá koupit v prodejnách Sklizeno (např. Dejvice).
ullicnik ullicnik 23.1.2014 15:05  2237
To je taky vtipný ;-) Dám Ti přes Anku vzorek, uvidíme :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.1.2014 14:56  2236
To je vtipný - Yirgacheffe je imho nejlepší i v rámci Starbucksové nabídky.
ullicnik ullicnik 23.1.2014 14:52  2235
Včera dorazila Ethiopia Yirgacheffe Konga Natural a troufám si říct, že to je to nejlepší co jsem zatím pil. (Na filtru, espresso mě zajímá čím dál méně).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:48  2234
Bohužel polština je pro mě srovnatelná s maďarštinou, takže poznám jen slova jako Kolumbia, Christmas, listopad...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:45  2233
A jen to dopíšu, tak to najdu. Filtry
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:44  2232
V Emě mají na mlýnku vždy dvě věci. Včera to byla směs dvou Etiopií od jb kaffee (něco od nich mají snad pokaždé) a to druhé byla směs tří zemí (fakt je teď všechny nedám) od FILTRY. Až když se to mlelo, prozkoumala jsem tu cedulku víc a zjistila, že je to cosi polského, což mě trochu vylekalo. Ptala jsem se obsluhy a snad by to měla být polská kavárna a toto jejich káva, ale zdálo se, že pán také úplně přesně nevěděl, nebo nedokázal vysvětlit. Myslím, že to buď bude pražírna s vlastní kavárnou (jako u nás Doubleshot), nebo kavárna s vlastní směsí praženou båhvíkým. Zatím se mi nepodařilo nic vygooglit, protože slovo "filtry" ve spojení s dalšími klíčovými slovy stejně furt znamená hlavně ty filtry :) Ale chutnalo mi.
ullicnik ullicnik 13.12.2013 09:38  2231
Plantáž kávy WAIALUA firmy DOLE
Hosting obrázkå img24.eua href="http://img24.eu/v-39uac6eu.jpg"
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 9.12.2013 16:08  2230
ulicnikTo jo, na to jsem tak zvědavá, když po ráno brutálně klepu kosu, než se sluníčko přehoupne přes kopec, ještě někde drtit zrní kamenama. :))
Prostě jsem líná, ale hlad je nejlepší kuchař. Jsem si celkem jistá, že by mi chutnalo i něco moc vypečeného od Babici a považovala bych to za óbr mňamku. :)
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:59  2229
A v zahradě platážnický firmy DOLE, co tam má ananasový plantáže, sem narazil na keř kávovníku a nedalo mi to a musel jsem to prozkoumat:). Opravdu dvě zrnka v jedný třešni, ta je sladká jak cecek, ale chuť dost nedobrá. Semínka jdou z třešně ein zwei, ale ještě mají na sobě takovou kluzkou 0,5mm vrstvu a ta už tak dolu nejde. Ze sušených třešní se dělá čaj, ale nikdy jsem ho nepil, tak nevim, prý má docela dost kofeinu, dá se ostatně koupit u DS, ale asi to žádnej hit nebude.
Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:34  2228
Susan [2226]: Nadrtit zrní mezi dvěma kameny, zalejt horkou vodou a je to.
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:29  2227
Právě jsem si uvařil 100% Kona coffee, který jsem si přivezl z Havaje. Je to káva vypěstovaná tam a vzhledem k tomu, že třešně tam dozrávají 4 ročně tak se ke keříku musí 4x za rok a ručně ho obrat jen o to co je zralé. Proto je dost drahá a většinou se přidáva k běžnější káve v množství cca 10%. Nechutná to våbec zle, drtivá větši na z vás by z toho byla nadšená, protože to kafe neni våbec kyselý, ale ani nemá tu hnusnou hořkost co má většina (zmrvených) káv. Trochu jednoduchý, ale jinak moc dobrý. Anka by si pošmákla.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt