Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 19.11.2012 09:21  22462
vinyl: zas takovy problem to pri jidle neni,proste to chytnu za ten ocasek a stahnu to z te krevety.ale urcite mas pravdu,ze by to slo i bez toho,udelat proste jen uhledny balicek.takhle to ale delal pri kurzu chef a vypada to efektneji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2012 08:53  22461
ziggyPěkné! Jen technická, nejsou ty krevety s ocasem zabalené do rolky dost user unfriendly? Ocasek nechávám, jen když dělám krevety samotné aby byly za co chytnout. Ale vypadá to moc hezky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.11.2012 19:57  22460
To vypadá docela zajímavě!
ziggy 18.11.2012 19:03  22459
nedělní obědTak jsem konečně skoro po roce otevřela kuchařku, kterou jsem dostala na kurzu vaření v Sasazu, a hned první recept se vydařil :-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 20:20  22458
kvitko: Prostě kornout.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 20:04  22457
Prostě kornout?:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 17.11.2012 16:48  22456
ušiV Štramberku ich predávajú, ako fast food so š¾ahačkou a rôzne plnené.
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 14:07  22455
Zatim ne ale az je budu balit do balicku tak vyfotim a poslu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.11.2012 13:45  22454
Aiwai [22446]: Nějakou hezkou fotku nemáš?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.11.2012 13:20  22453
valkil [22452]: Kamarádčina máma je dělávala a ještě do teplých dávala tvaroh s borůvkami a na to trošku pudinku. To byla velká dobrota.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 13:18  22452
Mňam štramberské uši, letos jsme byli ve Štramberku a hned kousek nad nádražím je vyrábějí v garáži, vonělo to pradaleko, tak jsme se tam stavili a dostali nejen okoštovat čerstvé, ale i si tam nakoupili zásobu. Pak jsme ještě v beskydech měli různé další (i mandlové, čokoládové), ale pořád nic nepřekonalo ty z garáže.
Děti si na to docela ulítly, tak že bych taky zkusila upéct? Já jsem teda pekařka na baterky, ale asi vyzkouším.

kvitko: někde do uší taky dávali šlehačku, obyč i pařížskou.
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 12:55  22451
Jsou to takove korenene susenky:-) neco jako ty karamelove co davaji ke kafi ale staci je chvili nechat a jsou z nich mekke perniky
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 12:54  22450
ješt++ dodávám, že med musí být rozputěný
scalex Scalex 17.11.2012 11:45  22449
Není to tvrdý, je to příjemně křupavý (ale ne suchý). Po pravých štramberácích se můžu utlouct, kdykoli jsem na nějakém jarmarku nebo pouti kde je mají, tak si je kupuju, ale nikdy jsem je nezkoušel péct... takže díky Aiwai za recept, vyzkouším.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 11:06  22448
Ty uši se jí jen tak? Není to tvrdý? Mě by to asi neuchvátilo:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt