Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 9.6.2014 15:52  2260
Mlíko taky ne, ale ani espresso většinou, podle mě je espresso strašně přeceněný. Nejlíp mi dělá filtr ve spojení s Doubleshotem. Cokoli zkusim jinýho, tak jsou ta začmoudlý pražený dubový klacky.

Ale pravdu máte oba, na filtru to neni tak kyselý (anka), respektive je to roztažený do delšího pití a druhak (mrcos) se na dobrý kafe musí zvykat, ale pak je to jak mor, protože cokoli jinýho než dobry se pak nedá våbec pít a vylejvá se to:)

Tmavší pražení moc nemusim, protože se to (pražení) da snadno zkazit a je zrní pak takový olejnatý, cejtit po tabáku a vubec to vypadá nekdy dost nezdravě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2014 14:45  2258
mrcos [2257]: Souhlasím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.6.2014 14:41  2257
Je fakt, že Dogvill praží docela dotmava. Což pro mě není na škodu, já rád všechno možný. Akorát bych si radši koupil tmavší zrní než přerážet kyselost mlíkem, já osobně mlíko ne-e.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2014 14:33  2256
mrcosUličníkovi by boskovické nechutnalo. On je na to hodně světlé pražení a velkou kyselost (pardon, šťavnatost). Jenže on taky jede aeropress a na něm to zdaleka není tak kyselé jako z páky. Mně třeba doubleshot překapávaný (wronski upřesní) chutná, ale na páce mi to křiví hubu.

Lucky: Pohybuješ se po Praze (a tudíž si raději koupíš bez poštovného a máme ti doporučit kamenný obchdo), nebo tak jako tak musíš přes e-shop?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.6.2014 14:25  2255
Na tu kyselost našinec nebejvá moc zvyklej, chce to postupně. Nejlepší je asi zkoušet a zkoušet, každýho baví něco trochu jinýho. Já mám dobrý zkušenosti s kafírnou Dogvill v Boskovicích, od nich jsem snad neměl zrní, který bych nakonec nepochopil (= nepřišel mu na chuť). Nebo dobrý zrní jsem měl taky od Longberry.
lucky 9.6.2014 14:02  2254
Ok, v tom případě beru kyselost zpět a jákoliv dobrá a kvalitná káva mě zajímá :)
ullicnik ullicnik 9.6.2014 08:36  2253
Hořký kafe = špatný kafe. Kvalitní kafe má bejt kyselý (šťavnatý) a jestli to někomu vadí, nechť si tam kápne trochu mlíka, to kyselost zneutralizuje.
lucky 7.6.2014 17:42  2252
Mám v plánu si pořídit tenhle kávovar. Líbí se mi že je malý a je jak na normální sypanou kávu, tak na kapsle. Jakou kávu byste mi doporučili? Våbec se v tom nevyznám, doteď jsem pila jen rozpustnou a v kavárnách a restauracích, ale tam samozřejmě netuším jakou kávu používají. Ráda bych aby nebyla moc kyselá. A uvítám i rady kde nakupovat :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.4.2014 13:48  2251
mrcos [2250]: Jj, přesně totok. Ale nový pro mě kapánek drahý.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 18.4.2014 13:37  2250
Myslíš jako stojan, svorka a držák?
Zatim nevim, teď používám systém "udělám v džezvě turka a přeleju to do hrnku, abych odělil většinu lógru" a jako provizorium to stačí. V džezvě to dělám z dåvodu toho, že se to dobře přelejvá.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.4.2014 13:15  2249
Když jsme měli na gymplu laboratorní cvičení z chemie, měli jsme tam takovný šikovný držáky na trychtýře a råzný sklo. Mám v plánu to vyrobit nebo koupit na aukru. Mělo by to umět držet cedník, popř. trychtýř libovolného pråměru.
Něco takovýho myslíš?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.4.2014 13:07  2248
Konečně :))))
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 18.4.2014 13:06  2247
Včera jsem se konečně dostal k tomu, abych načal Colombia Gigante. Dobrý zrní, děkuju, Ježíšku. Nejspíš si pořídim nějaký udělátko na filtr, abych to nepatlal tak jako uplně na koleni.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 19:13  2246
cent [2245]: Nevím, že by měli něco tmavšího.
cent 9.2.2014 18:44  2245
Tak ta Etiopie je måj třetí Doubleshot, který jsem si koupil domå. První byla Panama Los Lajones Honey a druhá PANAMA FINCA EMPORIUM NATURAL ESPRESSO.
Upražili někdy něco trochu tmavěji? Chutná mi to, ale ta lehce kyselá a pak ovocná chuť už mě docela nudí. Tím spíš, že jejich espresso směs, která chutná taky tak, dělají v každé druhé kavárně.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt