Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.11.2012 18:05  22508
Scalex [22503]: JJ, nejlepší na to je ten klasickej českej komunistickej kečup v baňatech lahvičkách a širokým víčkem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.11.2012 13:53  22507
zbluncejako salát :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2012 13:43  22506
Scalex [22503]: Kupujte ty dobrý, nekupujte ty špatný :)
Jinak mám naprosto stejnou zkušenost.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.11.2012 13:33  22505
zblunceTuhle jsem koukala na nějaký vaření, kde měli špagetovou dýni, vypadalo to zajímavě:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.11.2012 13:21  22504
to by me zajimalo, jak to chutna :-)
scalex Scalex 21.11.2012 23:07  22503
Jestli budete dělat buřty podle toho receptu z mého příspěvku, tak bacha na ty kečupy. Není potřeba přehnaný luxus, ale nekupujte ani takový ty "řídký", takový, co když nalijete na talíř, tak jsou tak nějak gelově průhledný... to je samej škrob a chemické pachutě. Jinak zkoušel jsem jako geroj s táááákovejmahle ramenama kečupy nahradit pasírovanými rajčaty nebo protlakem a vlastním namíchaným kořením a nechutnalo to zdaleka tak dobře, jako když jsem tam narval nějaký Špak či co...
ziggy 21.11.2012 21:35  22502
myslim, že každej kdo to dělá na to má vlastní vychytávky, neexistuje jeden jediný správný recept :)
aiwai Aiwai alea acta es 21.11.2012 21:00  22501
jo u nas se pridava do burtu cikanska omacka spetka palive papriky
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.11.2012 17:21  22500
Díky všem. Buřty udělám, mám doma hromadu špekáčků, tak je aspoň zlikviduju :-)

A uzenej losos je asi lepší než tatarák, bude tam pár "ofrňovaček", co syrovou rybu nesní :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.11.2012 17:08  22499
Jj, hodil. Bude to chtít trochu korekturu. (Anka? ;)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.11.2012 16:33  22498
Buřty viz Scalex [13208]. Fenomenální.
BTW v lopuší kuchařce nejsou, tenhle recept by se tam hodil (Wronski?).
ziggy 21.11.2012 16:27  22497
MrMar: špekáčky, nakrájený na půlky a naříznutý, sůl, pepř, rajčata z plechu, feferonka, 2 cibule, černý pivo, med (nebo něco sladkýho tekutýho).. vím že říká, že to naloží do vyššího plechu, aby byly spekáčky do půlky ponořené, už pár hodin předem a pak to peče cca půl hodiny .. kari si špetkujeme až na talíři.. fakt dobrota..
výhodu vidim i v tom, že se nemusíš s ničim patlat v momentě když už tam ty lidi máš, jen to prostě dáš péct když příjdou..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.11.2012 15:37  22496
kosicky z listoveho testa ruzne nacpane nebo minivetrnicky z odpalovaneho testa se slanou naplni...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.11.2012 15:36  22495
spenatova rolada s uzenym lososem :-)
a jednohubky nemusi byt takova nuda, kdyz se treba toustak vykraji do ruznych tvaru :-)
pripadne ruzne koulicky - mozzarela nacpana susenou svestkou a zabalena ve slanine/sunce a upecena a podobne... nekde bych mozna i nasla recepty :-)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 21.11.2012 14:58 - Oblíbené kluby (08:02) 22494
Tatarák z lososa je výborný !

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt