Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 19:00  22592
Pohlreichova samozřejmě...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 18:59  22591
Lucky [22575]: Řekla bych, že Polhreichova televizní éra je v nenávratnu a ti kuchaři, kteří se tam objevují, jsou profesně kvalitnější.

Aiwai [22577]: Díky :)

scalex Scalex 27.11.2012 17:17  22590
Na Hell's Kitchen mě štve, že to právě není moc reality a hodně je to podle scénáře. Nebo vám snad není divný, že když mají ty individuální soutěže o body, tak každej z nich vypotí hodně dobrý jídlo, který okouzlí i michelinské kuchaře, a pak při večerní službě nejsou schopní opéct hřebenatku nebo uvařit risotto?

To samé takové ty sólové komentáře na kameru - jsou vždycky natáčené najednou, čili Dana v jednu chvíli huláká: "Clemenzo, myslíš to vážně? Neumíš kurva ani uvařit risotto?" a o minutu později natáčí scénu, ve které Clemenzu chválí, jak díky němu tým vyhrál.

V Masterchefovi (US) je to teda podobné, taková ta umělá rivalita a nadávání si v komentářích, ale není to až tak moc okaté.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.11.2012 17:17  22589
Ale aj tak som tak dlho nikdy kačku nepiekla...
ziggy 27.11.2012 17:03  22588
ok, to jste mě uklidnili :-)
operator304 27.11.2012 16:29  22587
ziggy [22585]: fakt. A viz Tessien...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 27.11.2012 16:28  22586
ziggy [22581]: tak trouba na 150 stupnu bude mit IMO odber tak cca 2kW, takze 5 hodin peceni te stoji 10kWh, prumerna cena elektriny v CR jsem vygooglil 4.65Kc, takze se bavime o 46 korunach. Tak kvuli tomu si snad hypoteku brat nebudeme muset :)
ziggy 27.11.2012 16:24  22585
fakt?
operator304 27.11.2012 15:51  22584
ziggy [22581]: udelalo by to to samy jako 1.5 hodiny na 220 stupnu...
shelle Shelle - Good Service 27.11.2012 15:51  22583
To ani ne.
lucky 27.11.2012 15:49  22582
MrMar: Tak ono mi stejně přijde, že Hell's kitchen není tak úplně o tom vaření, ale spíš o tom jak se tam hádají, jak jim to nejde, spíš taková reality show. A musím říct že jsem se docela dost nasmála a někdy i docela žasla :D
ziggy 27.11.2012 15:44  22581
Shelle: v UK je nějaká levná elektřina/plyn? když si představim, že tady nechám běžet troubu pět a víc hodin, tak si ani nechci představit, co by to udělalo s elektroměrem :-)
shelle Shelle - Good Service 27.11.2012 15:32  22580
MrMar [22579]: Aha, to bude ono. Ok, to zkusime priste, ted teda jsme dala na 150. Ja se toho pres noc driv bala, ale ted stejne v kuse vic jak tri hodiny nespim, tak to budu moci okouknout. A na tech 90 to pak ma byt kolik hodin teda? Ze je na obed nebo spis k veceri?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 15:08  22579
Shellepřes noc je to tak na 90 stupňů...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 15:07  22578
Lucky10. řada Hell´s Kitchen je plná neschopných kuchařů a nesympatických lesbiček :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt