Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
lucky 28.11.2012 10:31  22603
Proč se u nás dělá krůta, a v americe krocan? :) JSem si vždycky u amerických filmů říkala, že bych chtěla ochutnat krocana, pak mi došlo že babička dělala na vánoce krůtu.
operator304 28.11.2012 10:22  22602
...


(a nasadis si ji teda na hlavu?)
ullicnik ullicnik 28.11.2012 09:51  22601
Příští víkend jdeme k sestře na krůtu, která je tak velká, že bych si jí mohl nasadit na hlavu. To jsem zvědavej co z toho vznikne...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.11.2012 09:08  22600
Tessien [22597]: :))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.11.2012 02:28  22599
Kachnu 4,5 hodiny na 120, pak slít výpek a 15 - 20 minut dopékat kůžičku.
aiwai Aiwai alea acta es 28.11.2012 00:09  22598
ted maji v letaku alberta kachnu za 46 kc kilo. Asi jich nakoupili vic nez se prodalo. No mazna zkusim kachnu taky. Jen nekoho dokopat, aby ji koupil
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 28.11.2012 00:06  22597
Tak kachna je vyborna, priste udelame jen jednu drobnou modifikaci - ten plastovy pytlik s vnitrnostma vyjmeme uz pred pecenim, ne az po ;-)
lucky 27.11.2012 20:29  22596
Ani neslyšela nebo nečetla o nich. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 19:54  22595
Lucky [22594]: Kuchaře netřeba vidět, o těch stačí slyšet. A třeba Paulus a Šubrt jsou opravdu provařená jména.
lucky 27.11.2012 19:46  22594
Anka: Já jsem ty kuchaře viděla poprvé, a je mi strašně nesympatickej ten holohlavej. Ale můj táta třeba řekl, že mu je absolutně nesympatickej Ramsay a že by mu dal nejdradši pěstí :D Já nevím co mi na tom tak vadí, neříkám že je to špatný pořad nebo podobně, ale mě na tom něco vadí, ani přesně nevím co :) Rozhodně za to může ten americkej, na kterej jsem zvyklá, kdybych ho neznala určitě bych reagovala jinak.
lucky 27.11.2012 19:43  22593
Jako mě to ani divný není, myslím že svoje udělá ten stres. Ale tak si nemyslíš, že by jim ty jídla uvařil někdo jinej je? Spíš že je tam potom problém s tou komunikací, jsou vystresovaný a pak to vypadá jak to vypadá. O to je to vtipnější, že pak nejsou schopný udělat ani základní jídla. A přijde mi to pořád stejné jako předešlé řady. Mě na tom nejvíc fascinuje, že ve finále vlastně vaří všichni ti, co vypadli, a nechápu že jim to jde. To mě na tom zaráží nejvíc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 19:00  22592
Pohlreichova samozřejmě...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 18:59  22591
Lucky [22575]: Řekla bych, že Polhreichova televizní éra je v nenávratnu a ti kuchaři, kteří se tam objevují, jsou profesně kvalitnější.

Aiwai [22577]: Díky :)

scalex Scalex 27.11.2012 17:17  22590
Na Hell's Kitchen mě štve, že to právě není moc reality a hodně je to podle scénáře. Nebo vám snad není divný, že když mají ty individuální soutěže o body, tak každej z nich vypotí hodně dobrý jídlo, který okouzlí i michelinské kuchaře, a pak při večerní službě nejsou schopní opéct hřebenatku nebo uvařit risotto?

To samé takové ty sólové komentáře na kameru - jsou vždycky natáčené najednou, čili Dana v jednu chvíli huláká: "Clemenzo, myslíš to vážně? Neumíš kurva ani uvařit risotto?" a o minutu později natáčí scénu, ve které Clemenzu chválí, jak díky němu tým vyhrál.

V Masterchefovi (US) je to teda podobné, taková ta umělá rivalita a nadávání si v komentářích, ale není to až tak moc okaté.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.11.2012 17:17  22589
Ale aj tak som tak dlho nikdy kačku nepiekla...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt