Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 3.12.2012 09:17  22667
taky to znám, myslim, že neni nutný si tim prasit nějakou krabičku ale normálně to v míse zamíchat pořádně vařečkou :-) mích mích :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.12.2012 23:25  22666
Scalex [22661]:
Tak teda za odměnu varianta de luxe:
Použijeme čokoládový puding, kompot višňový, nastrouhanou tabulku dobré hořké čokolády, frťana božkovskýho tuzemáku a tu šlehačku. Višně půlím a používám korpus z krámu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.12.2012 22:36  22665
ziggy [22660]: dík, zatím stačí takto, ozvala bych se
scalex Scalex 2.12.2012 22:30  22664
A jo, před dvěma roky. No u nás ve Svinibrodě jsme takoví pomalejší. 8^)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.12.2012 22:24  22663
Jo, to už si tady chválil Royal.
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.12.2012 22:21  22662
scalexU nás tomu hovoríme trasená torta.
scalex Scalex 2.12.2012 22:03  22661
Dnes jsme zkoušeli dělat Hrk hrk krém (trochu mi to teda asociuje jistý komiks s Paroubkovými, ale nešť, jmenuje se to podle způsobu výroby).

2 mandarinkové kompoty (i se šťávou)
1 šlehačka (33%), 250 ml
1 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Creme Olé
1 zakysaná smetana (mám dojem, že jsme tam taky kydli dvěstěpadesátku)
1 ztužovač šlehačky

Vše dáme najednou do nějaké uzavíratelné nádoby, třeba dózy s dobře držícím víčkem. Nádobu uzavřeme, pevně uchopíme a obsah intenzivně protřepáváme (děláme hrk hrk) asi 20 vteřin. Výsledek? Vše se spojí, ochutí, zhoustne, mandarinky se rozletí na fidloprčičky a krém je hotový. Stěrkou ho vyškrábneme a kydneme na prachobyčejný klasický piškot. Posypeme třeba nějakým čokoládovým zdobením. Čistého času to zabere 20 minut (i s pečením piškotu), akorát teda je lepší nechat ten piškot vychladnout, aby se ten krém teplem neroztejkal.

Strašně jednoduché, strašně rychlé, od teď budeme mít ingredience doma vždy připravené a když přijde nečekaná návštěva, tak je za chvilinku upečeno a přitom efekt převeliký.
ziggy 2.12.2012 21:13  22660
Vanda:ale asi jo, neni to složitý.
ingredience:
rýžové papíry
kokosové mléko
krevety vyloupané
mrkev
bazalka
arašídy nesolené
rýžové nudle

postup:
rýžový papír natřu mašlovačkou z obou stran kokosovým mlékem(ale nesmí se roztrhnout). Dospod papíru položím na sebe okapané rýžové nudle, nadrcené arašídy, bazalku a zaroluju dvakrát odspod a pak přehnu obě strany zprava a zleva. Potom položím na rolku krevetu ocáskem tak aby přesahovala ven, a vedle ní mrkev nakrájenou na úzké proužky (cca 2-3 proužky)aby taky koukala z rolky ven a doroluju papír s obsahem až do konce. rolku pak v půlce překrojím jako na obrázku.
chutnal nám k tomu avokádový dip.

případně k tomu postupu balení té rolky mám i nějaké fotky, kdybys měla zájem..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.12.2012 20:03  22659
ziggy [22459]: a ten recept by nebyl?
ziggy 2.12.2012 19:19  22658
BigDejvid: je to tak dva týdny, co jsem to tu taky řešila :-) zkus to dohledat
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 2.12.2012 17:36  22657
chystam se taky doma na pripravu krevet. Nemate nekdo tipy? i na prilohu k tomu treba.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 2.12.2012 17:36  22656
prave, mne jednak ten halibut chutove nechutna a navic tech kosti tam :-(
ziggy 2.12.2012 14:30  22655
a my včera ten humr - jako dobrý, ale na krevety to imo nemá :-)
shelle Shelle - Good Service 2.12.2012 13:03  22654
Tak v tom pitomem halibutovi vcera byly kosti! Tak ten uz mi na talir nesmi.
nula nula všetko je tak, ako má byť 1.12.2012 23:54  22653
Mořský ďas je po slovensky morský čert, priznám sa, že mne ve¾mi nechutí i keď je považovaný za lahôdku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt