Dnes jsme zkoušeli dělat Hrk hrk krém (trochu mi to teda asociuje jistý komiks s Paroubkovými, ale nešť, jmenuje se to podle způsobu výroby).
2 mandarinkové kompoty (i se šťávou) 1 šlehačka (33%), 250 ml 1 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Creme Olé 1 zakysaná smetana (mám dojem, že jsme tam taky kydli dvěstěpadesátku) 1 ztužovač šlehačky
Vše dáme najednou do nějaké uzavíratelné nádoby, třeba dózy s dobře držícím víčkem. Nádobu uzavřeme, pevně uchopíme a obsah intenzivně protřepáváme (děláme hrk hrk) asi 20 vteřin. Výsledek? Vše se spojí, ochutí, zhoustne, mandarinky se rozletí na fidloprčičky a krém je hotový. Stěrkou ho vyškrábneme a kydneme na prachobyčejný klasický piškot. Posypeme třeba nějakým čokoládovým zdobením. Čistého času to zabere 20 minut (i s pečením piškotu), akorát teda je lepší nechat ten piškot vychladnout, aby se ten krém teplem neroztejkal.
Strašně jednoduché, strašně rychlé, od teď budeme mít ingredience doma vždy připravené a když přijde nečekaná návštěva, tak je za chvilinku upečeno a přitom efekt převeliký. |