Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 3.12.2012 09:33  22669
vinyl [22668]: ovsem, psat "hrosí" to uz je skutecne velka posa ;-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2012 09:23  22668
Mořský ďas je výborná ryba, ale je dost obtížný na přípravu, takže kromě toho, že stojí víc jak tuňák, ještě hrosí, že to bude stát za prd, takže ďasa jsme dělali doma jen jednou. Nemá klasický rybí maso, ale velmi pevné a chuťově fantastické, nejlepší rybí krmě co jsem jed obsahovaly právě ďasa.

Humr je taková velká kreveta :-) Chuťově o chlup lepší, cenově o dost dražší.
ziggy 3.12.2012 09:17  22667
taky to znám, myslim, že neni nutný si tim prasit nějakou krabičku ale normálně to v míse zamíchat pořádně vařečkou :-) mích mích :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.12.2012 23:25  22666
Scalex [22661]:
Tak teda za odměnu varianta de luxe:
Použijeme čokoládový puding, kompot višňový, nastrouhanou tabulku dobré hořké čokolády, frťana božkovskýho tuzemáku a tu šlehačku. Višně půlím a používám korpus z krámu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.12.2012 22:36  22665
ziggy [22660]: dík, zatím stačí takto, ozvala bych se
scalex Scalex 2.12.2012 22:30  22664
A jo, před dvěma roky. No u nás ve Svinibrodě jsme takoví pomalejší. 8^)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.12.2012 22:24  22663
Jo, to už si tady chválil Royal.
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.12.2012 22:21  22662
scalexU nás tomu hovoríme trasená torta.
scalex Scalex 2.12.2012 22:03  22661
Dnes jsme zkoušeli dělat Hrk hrk krém (trochu mi to teda asociuje jistý komiks s Paroubkovými, ale nešť, jmenuje se to podle způsobu výroby).

2 mandarinkové kompoty (i se šťávou)
1 šlehačka (33%), 250 ml
1 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Creme Olé
1 zakysaná smetana (mám dojem, že jsme tam taky kydli dvěstěpadesátku)
1 ztužovač šlehačky

Vše dáme najednou do nějaké uzavíratelné nádoby, třeba dózy s dobře držícím víčkem. Nádobu uzavřeme, pevně uchopíme a obsah intenzivně protřepáváme (děláme hrk hrk) asi 20 vteřin. Výsledek? Vše se spojí, ochutí, zhoustne, mandarinky se rozletí na fidloprčičky a krém je hotový. Stěrkou ho vyškrábneme a kydneme na prachobyčejný klasický piškot. Posypeme třeba nějakým čokoládovým zdobením. Čistého času to zabere 20 minut (i s pečením piškotu), akorát teda je lepší nechat ten piškot vychladnout, aby se ten krém teplem neroztejkal.

Strašně jednoduché, strašně rychlé, od teď budeme mít ingredience doma vždy připravené a když přijde nečekaná návštěva, tak je za chvilinku upečeno a přitom efekt převeliký.
ziggy 2.12.2012 21:13  22660
Vanda:ale asi jo, neni to složitý.
ingredience:
rýžové papíry
kokosové mléko
krevety vyloupané
mrkev
bazalka
arašídy nesolené
rýžové nudle

postup:
rýžový papír natřu mašlovačkou z obou stran kokosovým mlékem(ale nesmí se roztrhnout). Dospod papíru položím na sebe okapané rýžové nudle, nadrcené arašídy, bazalku a zaroluju dvakrát odspod a pak přehnu obě strany zprava a zleva. Potom položím na rolku krevetu ocáskem tak aby přesahovala ven, a vedle ní mrkev nakrájenou na úzké proužky (cca 2-3 proužky)aby taky koukala z rolky ven a doroluju papír s obsahem až do konce. rolku pak v půlce překrojím jako na obrázku.
chutnal nám k tomu avokádový dip.

případně k tomu postupu balení té rolky mám i nějaké fotky, kdybys měla zájem..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.12.2012 20:03  22659
ziggy [22459]: a ten recept by nebyl?
ziggy 2.12.2012 19:19  22658
BigDejvid: je to tak dva týdny, co jsem to tu taky řešila :-) zkus to dohledat
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 2.12.2012 17:36  22657
chystam se taky doma na pripravu krevet. Nemate nekdo tipy? i na prilohu k tomu treba.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 2.12.2012 17:36  22656
prave, mne jednak ten halibut chutove nechutna a navic tech kosti tam :-(
ziggy 2.12.2012 14:30  22655
a my včera ten humr - jako dobrý, ale na krevety to imo nemá :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt