Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 7.12.2012 09:05  22742
Ano a Ano :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2012 09:01  22741
Ještě k tomu pečenému vývaru. Ten postup je popsaný poněkud debilně...

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.


To to v tom pekáči mám péct na sucho?
Před zalitím studenou vodou to tedy přendám do hrnce, ano?
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.12.2012 08:37  22740
VandaAsi už idem s krížikom po funuse, ale mám dobrú skúsenosť so špenátovým mäsom na hriankach. To vždy očarilo. Recept ti sem hneď šupnem:

Špenátové mäso na hriankach

500g mletého ,chudého hovädzieho mäska
1 balíček mrazeného špenátu (alebo blanšírovaný čerstvý špenát)
Šalotka, cesnak, korenie, so¾, muškátový orech, vajíčko
Sendvičový alebo toastový chlieb, trocha oleja, maslo

Nakrájame na drobno šalotku dáme na trochu oleja zosklovitieť, pridáme mleté mäsko, osolíme okoreníme pod¾a vlastnej chuti (môžeš napríklad zmesou korenia divočina), keď je mäso podusené a drobí sa pridáme špenát, ochutíme so¾ou, cesnakom a čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a vmiešame jedno vajíčko na lepšie spojenie.
Roztopíme maslo s trochou soli a roztlačíme doň pár strúčikov cesnaku. Pierkom (mašlovačkou) ponatierame týmto maslom chleby- hrianky, ktoré poukladáme na plech a dáme opiecť do rúry.
Potom na horúce dáme lyžicou špenátovo-mäsovú zmes dozdobíme mesiačikom z jabåčka alebo mandarínky alebo iného ovocia. Podávame teplé.
operator304 7.12.2012 07:27  22739
V albertu maj koninu. Chystam se na ni...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.12.2012 23:05  22738
ze ja do toho Alberta nechodim...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2012 23:00  22737
Našla jsem teď v prosincovém magazínu Albert několik zajímavých tipů. Třeba z uzeného lososa.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.12.2012 22:51  22736
a jinak jako teple - rybu asi nechces, te budou mit taky vsichni dost... tak nejake pecene veprove, teleci? nebo neco zapekaneho, to pak tim zapekanim dohrejes...
a polevku miluju cizrnovou s chorizem :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2012 22:47  22735
Pečený vývar
Maso jsem zpátky do polívky taky nedávala, udělala jsem játrové knedlíčky. A místo svítku nudle. Ale jinak postup přípravy polívky shodný + přidala jsem k hovězím žebrům ještě několik morkových kostí.
Vývar byl dokonalý.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2012 22:41  22734
Tak jo, vydržím.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2012 22:41  22733
Dík, něco z toho asi použiju. A roláda? ;)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.12.2012 22:39  22732
Vanda [22730]: roláda bude zítra, musím pro kuchařku :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.12.2012 22:39  22731
Vanda [22730]: Kouličky:
1. Pečené masové kuličky s olivou
350g mletého rozmixujeme se dvěma lžícemi nakrájené cibule a lžící studené vody. Přidáme malé vajíčko, lžíci hladké mouky, lžíci strouhanky, lžičku plnotučné hořčic, lžičku oregána a rozetřený stroužek česneku. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme - směs necháme tak hodinu odpočinout. Pak touhle hmotou obalujeme olivy plněné mandlí a tvoříme kuličky, které pečeme asi 20 min v troubě na 190.

2. Schwarzwaldské kuličky: Omyjeme sušené švestky, do každé vložíme půlku třešinkové mozarelly a obalíme sušenou šunkou - zkusíme vytvarovat kuličky. Vložíme do papírových košíčků a pečeme 6-7 minut v troubě na 200.

3. Šunkové kuličky v mandlích: opražíme nasucho mandlové lupínky a necháme vychladnout. Vyšleháme 100g plnotučného tvarohu s 150g mascarpone, lžící smetany, pepřem a solí. Přidáme křen (podle chuti) a rozmixovanou pečenou vepřovou šunku (asi 250g). Směs necháme v lednici trochu ztuhnout a pak z ní tvarujeme kuličky, které obalíme v mandlových lupíncích.

4. Drůbeží kulilčky: 300g mletého kuřecího (prsa, stehna) smícháme se 150g vařené rýže, najemno nakrájenou malou červenou cibuli, 1 vejce, třemi plátky veky předem nakropené vývarem a špetkou kurkumy a mletého kmínu. Dosolíme, dopepříme. Vytvarujeme kuličky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 12min na mírném ohni. (chce to ještě trochu dochutit - adžika apod.)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.12.2012 22:36  22730
zblunce [22729]: no a ty recepty na kouličky a roládu najdu někde?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.12.2012 22:32  22729
Vanda [22715]: pecena hovezi polevka? jak se to dela???
Vanda [22714]: davala jsem tu link na ctvery ruzne koulicky nebo vybornou spenatovou roladu s uzenym lososem... (zblunce [22495]:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.12.2012 22:24  22728
eeee ja mám síce rada zvláštne kombinácie chutí, ale toto je na mňa príliš.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt