Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.12.2012 13:59  22753
Pečený vývar rozhodne cez sviatky skúsim, vyzerá výborne. Ja som naložila včera mäso do starého šunkovaru a po mnohých rokoch skúšam domácu šunku. Zajtra ju uvarím. Nemala som však rýchloso¾, tak zatia¾ len s obyčajnou so¾ou. Nevedala som tú rýchloso¾ nikde zohnať a dnes som ju dostala v Bille.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2012 13:54  22752
ullicnik [22751]: Kam?
ullicnik ullicnik 7.12.2012 13:49  22751
viz vanda:) s tim rozdílem, že pro maso a kosti zajdu hned, jak se mi vrátí kolega z oběda. To bude kurva polívka.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 7.12.2012 13:46  22750
kvitko: Taky je tam 2x víc reklam :) Ale našla bych tam co vařit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.12.2012 12:27  22749
nula [22740]: ještě není pozdě - vše vypukne 26.12. :)
Anka [22741]: viz ullicnik :) Já to provedu tak, že opečené maso vyklopím do hrnce a studenou vodou vypláchnu pekáč a ty přípečky a všechny dobrůtky pěkně stěrkou odrbu a šup s tím k masu a nechám pomalinku táhnout.

A dnes už jsem si ráno byla koupit hovězí kosti a masový žebra, tak odpoledne zase založím na polívku.


vinyl [22745]: já nejsem náročná, zmlsaná je moje blízká rodina :) a jednou-dvakrát za rok se překvapujeme
a linkovaný recept je mi naprd, neb tomu nerozumím :)

shelle Shelle - Good Service 7.12.2012 12:17  22748
ullicnik [22743]: A kdo nema hrnec, tak tam neda nic?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2012 11:20  22747
Albert magazín mi tu přistál včera. Po dlouhé době. Překvapilo mě, že je dvakrát tlustší než byl:-)
ullicnik ullicnik 7.12.2012 10:50  22746
vinyl [22745]: To ani Anka, jen je napsanej tak idiotsky, že bez domýšlení a trochy zkušeností nejde pochopit.

Dostal jsem chuť na takovej silnej vývar, asi si ho ze soboty na neděli vytvořim :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2012 09:17  22745
pečený vývarOnehdá tady ta diskuse proběhla, zda maso a kosti před vyvařování opéct nebo ne. Já jako zastánce pečení nevidím na recepru nic překvapujícího.

vanda: koukám, že jsi náročnější, pak zkus tohle, říkáme tomu nožičkové fritky :-)
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/crubeenspigstrotters_86182
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2012 09:13  22744
OK, zkusím.
ullicnik ullicnik 7.12.2012 09:07  22743
A k Tvé druhé otázce: nebo to do hrnce nedáš a nechát to v troubě na 120 (zalité, osolené a s petrželí)
ullicnik ullicnik 7.12.2012 09:05  22742
Ano a Ano :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2012 09:01  22741
Ještě k tomu pečenému vývaru. Ten postup je popsaný poněkud debilně...

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.


To to v tom pekáči mám péct na sucho?
Před zalitím studenou vodou to tedy přendám do hrnce, ano?
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.12.2012 08:37  22740
VandaAsi už idem s krížikom po funuse, ale mám dobrú skúsenosť so špenátovým mäsom na hriankach. To vždy očarilo. Recept ti sem hneď šupnem:

Špenátové mäso na hriankach

500g mletého ,chudého hovädzieho mäska
1 balíček mrazeného špenátu (alebo blanšírovaný čerstvý špenát)
Šalotka, cesnak, korenie, so¾, muškátový orech, vajíčko
Sendvičový alebo toastový chlieb, trocha oleja, maslo

Nakrájame na drobno šalotku dáme na trochu oleja zosklovitieť, pridáme mleté mäsko, osolíme okoreníme pod¾a vlastnej chuti (môžeš napríklad zmesou korenia divočina), keď je mäso podusené a drobí sa pridáme špenát, ochutíme so¾ou, cesnakom a čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a vmiešame jedno vajíčko na lepšie spojenie.
Roztopíme maslo s trochou soli a roztlačíme doň pár strúčikov cesnaku. Pierkom (mašlovačkou) ponatierame týmto maslom chleby- hrianky, ktoré poukladáme na plech a dáme opiecť do rúry.
Potom na horúce dáme lyžicou špenátovo-mäsovú zmes dozdobíme mesiačikom z jabåčka alebo mandarínky alebo iného ovocia. Podávame teplé.
operator304 7.12.2012 07:27  22739
V albertu maj koninu. Chystam se na ni...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt