Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.12.2012 13:19  22785
No, tak omeleta me dostala, distali ukol a najednou strih, nejakou krajej a najednou strih a davaj body...
aiwai Aiwai alea acta es 11.12.2012 13:16  22784
Myslim si, ze ten zaverecny dil mohli rozdelit, nebo natahnout. Takhle tam z vareni nebylo moc videt. Mise to asi pral kazdy, ale sama musela uznat ze omeletu mel lepsi.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.12.2012 12:23  22783
Tak jsem dostala Apetití kuchařku Maso. No, sice jsem chtěla toho Vaňka, ale nevypadá zas tak špatně taky:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.12.2012 12:18  22782
Anka [22779]: Hlavne ze nevyhral Harry Potter, ten mi lezl na nervy jeste vic :) A Mise jsem to taky prala.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.12.2012 12:17  22781
Aiwai [22775]: Delam spodni patro ze ctyr, prostredni ze tri a vrchni ze dvou pramenu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.12.2012 11:50  22780
Ankajj, to byl pěknej pičus, ta holka byla mnohem sympatičtější. A řekl bych, že i dlouhodobě lepší.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.12.2012 11:46  22779
Nás ten díl nějak vůbec nebavil. Ne že by nevařili zajímavé jídlo, ale nějak z toho vaření nejvíc ukazovali rozklepávání vajec atd. A toho vítězného blonďáka nesnáším od samého začátku :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.12.2012 11:42  22778
Mne se to taky libilo, az na to rozhodnuti...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.12.2012 11:35  22777
Aby to nezapadlo, finále Masterchefa vynikající, závěrečné ingredience hodné finálového rozhodnutí, uvařit v jednom člověku takhle luxusní pětichodové menu za tři hodiny je fakt nářez. Většinový divák asi neocení, ale já byl potěšen.

Mimochodem padnul tam zajímavý tip, který jsem v neděli hned vyzkoušel, když jsem restoval lišky, zakápnul jsem je balsamikem, výborný nápad, dodá to houbám takový zajímavý šmrnc.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.12.2012 11:21  22776
Ze šesti to není těžké, ale mně se pak při pečení trhá.
aiwai Aiwai alea acta es 10.12.2012 22:48  22775
a jak pletes vanocku? Zjistila sem, ze ze sesti to neni zase tak tezke.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.12.2012 22:39  22774
Dik, jsem zvedava, letos zkusim tyhle :)
aiwai Aiwai alea acta es 10.12.2012 22:31  22773
pekla sem hole a ve dvou patrech, udelala sem davku na kostku drozdi a pekla sem 4 vanocky, byly moc nizké. Tak sem pekla na dvou plechach nad sebou
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.12.2012 22:26  22772
Aiwai [22771]: Super, diky - a prikryvala jsi alobalem nebo jsi je pekla "hole"? :)
aiwai Aiwai alea acta es 10.12.2012 22:25  22771
Vánočka (hodnoty v závorkách jsou pro celou kostku droždí)120 (200)g tuku
80 (135)g cukru
3 (5) žloutků
25 (40)g droždí
1/4 (0,4)l mléka
0,5 (0,840) kg hl. mouky
špetka soli
pomerančovou nebo citrónovou kůru
mandle
rozinky

třeme tuk, cukr a žloutky,
přidáme kvásek, mouku, sůl, rozinky, uděláme tuhé těsto a necháme vykynout asi tak do trojnásobku objemu těsta , kyne poměrně dlouho (u mě 2 hodiny na topení).

Upleteme 2 (nebo tři ze závorkové dávky) vánočky a zase necháme vykynout (hodinu a bacha na průvan u otevřených dveří ta krajní pak nevykyne). Před pečením potřeme bílkem a posypeme mandlemi (nebo jinými ořechy). Někde sem slyšela, že je dobré vánočku před pečení prudce zchladit, že se pak tak nerozleze do šířky, ale to nemám vyzkoušené. Pečeme při 175 stupních do zlatova (asi 40 minut)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt