Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 21.12.2012 09:21  22835
puschpull [22833]: návod??? na co? Maximálně na to, jak našlehat mléko. Programovací je snad jen tlačítko na espresso, kdy si můžeš zvolit velikost tím, že ho prostě držíš tak dlouho, až vyteče objem tobě milý. Mašinka si to zapamatuje. Jinak fakt netuším, na co návod.
ziggy 21.12.2012 08:37  22834
selit: nedávat do lednice, imo .. my necháváme ve špajzu, kde je víceméně teplota stejná jako ve zbytku bytu. ale teda 14 dní je už pak moc
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 21.12.2012 06:56  22833
tak včera dorazil ten Tchibo Cafissimo CLASSIC a ta červená vypadá skvěle.
Návod si budu muset důkladně pročíst, tohle opravdu bez návodu asi nepůjde. Zatím to vypadá složitě, ale snad to zvládnu. :-)
shelle Shelle - Good Service 21.12.2012 01:39  22832
Phanny, ja vzdy vidim kousek, rakytnik me take zaujal. Zitra je finale.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2012 00:16  22831
Tak pracny máme nakonec z hladké mouky a se žloutkem. Ale jsou hrozně křehký. Asi moc másla a málo mouky.
Nebo může mít na křehkost vliv, když je těsto dva dny v lednici a pak půl dne v teple?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.12.2012 00:07  22830
shelleTak jsem skouknul poslední díl a dobrý, ty rakytníkový tartaletky vypadaly dobře! Sjedu to od začátku.

Moc mě pobavilo, kolik tam mají různých unikátních místních surovin. Tady nemám místního vůbec nic :-(
selit selit Jen jedno jest jisté - post coitum omne animal triste! 20.12.2012 20:51 - Úvodní stránka (23:18) 22829
Nakladaný hermelínZkoušel jsem dělat nakládaný hermelín,ale mám ho rád pěkně rozblemcnutý,měkký.Teď jsem jeden měl v nálevu 14 dní v lednici,ale po vytažení je pořád stejné konzistence,jak když jsem ho do oleje strkal-tuhý.V čem dělám chybu?Jiný olej,jiný hermelín?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.12.2012 11:13  22828
žbluncejabkem
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 20.12.2012 07:48  22827
drsná sranda, ale k malému zamyšleníProdej předvánočních psů zahájen - Fotogalerie - Domácí - Aktuálně.cz
Jinak Vánoce bez smaženého kapra nejsou správné Vánoce :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.12.2012 21:31  22826
Mate napad, cim nahradit zelirovaci cukr? Delam cibulovou marmeladua nejak nikde neni...
shelle Shelle - Good Service 19.12.2012 16:41  22825
phanny [22824]: Promin :) Nicmene teda je to ted jako premiera, co jsem pochopila. Uz jsou jen tri, meli to podle casti Uk, to vybrali jedny vzdy a ted nejak vyrazuji kazde kolo jednoho. Dost u toho slintam. Tak mi pak rekni, jak se ti to pozdava a jestlis tam nasel nejakou inspiraci treba.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.12.2012 16:10  22824
Ještě jsem to neskoukl, nemohl jsem to na webu BBC najít, než jsem zjistil že je to na ITV :).
shelle Shelle - Good Service 19.12.2012 01:15  22823
phannyNevim, jestli koukas na ty pekare, ale je tam jeden Cech, je to ta cukrarna z Dunbaru.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.12.2012 00:10  22822
nulaRoyal [20299]:
nula nula všetko je tak, ako má byť 18.12.2012 18:47  22821
Na tom červenom obruse to tým mobilom asi nevyzerá ve¾mi ružovo :), ale je fakt ružová a chutná. S obyčajnou so¾ou to bolo minule sivé a nič moc chuť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt