Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 23.12.2012 17:54  22845
nejdřív oloupat pak osmahnout, ne? nebo tě možná špatně chápu .. s tou cévkou - nikdy jsem nic takového na krevetě neviděla, ale možná jsem je vždycky koupila vycévkované (?)
nemůžeš to vyfotit? :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 17:15  22844
dotaz nutně :-)za chvíli se chystám na přípravu krevet a mám dotaz.

Chci je osmahnout na česneku a cibuli spolu s trochou chilli. Loupe se krunýř, hlava a nohy se odlomí, to celé až po osmahnutí, že? A prý se má taky vyndat cévka? Co se stane když se vyndá špatně nebo vůbec?

Díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2012 13:28  22842
Já nakládám hermelín a po 14 dnech v lednici je akorát, rozteklej ještě o pár dní později. Rozhodně ne tvrdej jako při naložení. Používám normální stolní olej, hermelín královský nebo sedlčanský.
aiwai Aiwai alea acta es 21.12.2012 13:23  22841
urcite, zeliruje prave pektin
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.12.2012 13:06  22840
phannyNevim, jestli je to do cibule dobry... Tchyne tu ma pektozu, pomuze to?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 21.12.2012 10:05  22838
selit: My necháváme venku, stačí 2-3 dny a je hotový. Ale taky je dobré mít ty hermelíny už trochu uleželé
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 21.12.2012 09:54 - Oblíbené kluby (18:42) 22837
triss [22835]: no s tímto typem mašinek nemáme doma zkušenost ...
Patrně po pár použitích se budu návodu smát, ale v první chvíli mi to přijde složité
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.12.2012 09:47  22836
selit [22829]: Nakládám hermelín do slunečnicového oleje a i z ledničky byl vždy uleželý - tak po týdnu.o)
triss triss 21.12.2012 09:21  22835
puschpull [22833]: návod??? na co? Maximálně na to, jak našlehat mléko. Programovací je snad jen tlačítko na espresso, kdy si můžeš zvolit velikost tím, že ho prostě držíš tak dlouho, až vyteče objem tobě milý. Mašinka si to zapamatuje. Jinak fakt netuším, na co návod.
ziggy 21.12.2012 08:37  22834
selit: nedávat do lednice, imo .. my necháváme ve špajzu, kde je víceméně teplota stejná jako ve zbytku bytu. ale teda 14 dní je už pak moc
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 21.12.2012 06:56 - Oblíbené kluby (18:42) 22833
tak včera dorazil ten Tchibo Cafissimo CLASSIC a ta červená vypadá skvěle.
Návod si budu muset důkladně pročíst, tohle opravdu bez návodu asi nepůjde. Zatím to vypadá složitě, ale snad to zvládnu. :-)
shelle Shelle - Good Service 21.12.2012 01:39  22832
Phanny, ja vzdy vidim kousek, rakytnik me take zaujal. Zitra je finale.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2012 00:16  22831
Tak pracny máme nakonec z hladké mouky a se žloutkem. Ale jsou hrozně křehký. Asi moc másla a málo mouky.
Nebo může mít na křehkost vliv, když je těsto dva dny v lednici a pak půl dne v teple?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.12.2012 00:07  22830
shelleTak jsem skouknul poslední díl a dobrý, ty rakytníkový tartaletky vypadaly dobře! Sjedu to od začátku.

Moc mě pobavilo, kolik tam mají různých unikátních místních surovin. Tady nemám místního vůbec nic :-(
selit selit Jen jedno jest jisté - post coitum omne animal triste! 20.12.2012 20:51  22829
Nakladaný hermelínZkoušel jsem dělat nakládaný hermelín,ale mám ho rád pěkně rozblemcnutý,měkký.Teď jsem jeden měl v nálevu 14 dní v lednici,ale po vytažení je pořád stejné konzistence,jak když jsem ho do oleje strkal-tuhý.V čem dělám chybu?Jiný olej,jiný hermelín?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt