Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:48  22851
tak nakonec jsem to musel vyřešit, což je nejlepsší učitewl, tak jsem to udělal takto:

Krevety jsem vyloupal za syrova z krunyre a nechal ocasky, potom narozl po cele delce hrbetu a cevka sla krasne vytahnout. Pak jsem to jeste omyl vodou.

Na panvi udelal na olivovem oleji, cesneku a dochutil. Ted jdeme na to .-)

ale diky vsem za opozdene rady :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:44  22850
www.youtube.com/watch?v=K_G-oFywsLk
www.youtube.com/watch?v=IOTMQ2oXdLE
IMHO netřeba loupat a kuchat, pokud nemáš nějaký fakt veliký krevety.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:28 - Klub Krabice živých (19:28) 22849
(Bez sundání krunýře nevím, jak to střívko dostat ven.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:27 - Klub Krabice živých (19:28) 22848
To je takové to černé střívko na hřbetu, ne? Naříznout hřbet a vyndat. Jíst se může, ale je to trochu písek a nemusím to :(
U čerstvých si myslím, že to půjde vypláchnout vodou, u už hotových to pak rejpu, jak se dá. Já bych krevety před přípravou neloupala, když je uděláš s krunýře, budou mít podle mě víc chuti.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:23  22847
Jako že naříznout hřbet, vytáhnout cévku a pak loupat krunýř zadečku až po osmahnutí? To bych to asi oloupal rovnou celý, pokud by to nebyl velkej problém.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:00  22846
ziggynasel jsem nekde navod. Pisi, ze potom co se odkrojí hlavicka je pry v rezu videt takova cerna tecka (cevka):

"nožem trošku vršek nařízneme a odstraníme cévku. Někdy jde i vytáhnout opatrným tahem. Krevetu opláchneme. Poté ji "zavřeme" v místě řezu."
ziggy 23.12.2012 17:54  22845
nejdřív oloupat pak osmahnout, ne? nebo tě možná špatně chápu .. s tou cévkou - nikdy jsem nic takového na krevetě neviděla, ale možná jsem je vždycky koupila vycévkované (?)
nemůžeš to vyfotit? :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 17:15  22844
dotaz nutně :-)za chvíli se chystám na přípravu krevet a mám dotaz.

Chci je osmahnout na česneku a cibuli spolu s trochou chilli. Loupe se krunýř, hlava a nohy se odlomí, to celé až po osmahnutí, že? A prý se má taky vyndat cévka? Co se stane když se vyndá špatně nebo vůbec?

Díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2012 13:28  22842
Já nakládám hermelín a po 14 dnech v lednici je akorát, rozteklej ještě o pár dní později. Rozhodně ne tvrdej jako při naložení. Používám normální stolní olej, hermelín královský nebo sedlčanský.
aiwai Aiwai alea acta es 21.12.2012 13:23  22841
urcite, zeliruje prave pektin
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.12.2012 13:06  22840
phannyNevim, jestli je to do cibule dobry... Tchyne tu ma pektozu, pomuze to?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 21.12.2012 10:05  22838
selit: My necháváme venku, stačí 2-3 dny a je hotový. Ale taky je dobré mít ty hermelíny už trochu uleželé
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 21.12.2012 09:54 - Oblíbené kluby (19:35) 22837
triss [22835]: no s tímto typem mašinek nemáme doma zkušenost ...
Patrně po pár použitích se budu návodu smát, ale v první chvíli mi to přijde složité
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.12.2012 09:47  22836
selit [22829]: Nakládám hermelín do slunečnicového oleje a i z ledničky byl vždy uleželý - tak po týdnu.o)
triss triss 21.12.2012 09:21  22835
puschpull [22833]: návod??? na co? Maximálně na to, jak našlehat mléko. Programovací je snad jen tlačítko na espresso, kdy si můžeš zvolit velikost tím, že ho prostě držíš tak dlouho, až vyteče objem tobě milý. Mašinka si to zapamatuje. Jinak fakt netuším, na co návod.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt