Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:19  22861
dotazJakou rýži (název, značka) používáte na rizoto? Nemyslím samozřejmě "české" rizoto, ale více italské :-) můžete doporučit?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.12.2012 23:37  22860
Tak polopatě. Vyzkoušený mám, ale se surovinou která nejde běžně koupit. Nevyzkoušených, který obsahují jen běžné suroviny jsou plné internety.

Tu lahodnou smrt zkusím.... velmi lákavé.
selit selit Jen jedno jest jisté - post coitum omne animal triste! 25.12.2012 22:27  22859
Třeboňské kapří hranolky
Zkusil jsem letos,poněvadž si stejně dáme každý jednu dvě podkovy a zbytek kapra pak zůstává v lednici.Můžu doporučit,měl jsem to ale naložený přes noc.
Čím tenčí/menší plátek masa,tím to bylo lepší,fakt by z toho bylo nejlepší udělat "hranolky,"ne 2cm proužky,jak se v receptu radí.
aiwai Aiwai alea acta es 25.12.2012 20:34  22858
to urcite bude, ale ja s timhle slehackove dorty delela
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 25.12.2012 20:32  22857
Aiwai [22856]: IMO bude rozdil mezi ztuzovacem slehacky a profi ztuzovacem slehacky :)
aiwai Aiwai alea acta es 25.12.2012 20:29  22856
ztuzovac slehacky sem kupovala v bille http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.12.2012 16:13  22854
phanny [22853]: a nejaky pro domacnost? asi prelozim Lahodnou smrt :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.12.2012 15:33  22853
Mám, ale využívá profi ztužovače šlehačky, takže to doma podle toho nikdo neudělá. V hyper-super se nic podobného neprodává.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.12.2012 19:31  22852
phannymas nejaky osvedceny recept na vyborny schwarzwaldsky dort?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:48  22851
tak nakonec jsem to musel vyřešit, což je nejlepsší učitewl, tak jsem to udělal takto:

Krevety jsem vyloupal za syrova z krunyre a nechal ocasky, potom narozl po cele delce hrbetu a cevka sla krasne vytahnout. Pak jsem to jeste omyl vodou.

Na panvi udelal na olivovem oleji, cesneku a dochutil. Ted jdeme na to .-)

ale diky vsem za opozdene rady :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:44  22850
www.youtube.com/watch?v=K_G-oFywsLk
www.youtube.com/watch?v=IOTMQ2oXdLE
IMHO netřeba loupat a kuchat, pokud nemáš nějaký fakt veliký krevety.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:28  22849
(Bez sundání krunýře nevím, jak to střívko dostat ven.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:27  22848
To je takové to černé střívko na hřbetu, ne? Naříznout hřbet a vyndat. Jíst se může, ale je to trochu písek a nemusím to :(
U čerstvých si myslím, že to půjde vypláchnout vodou, u už hotových to pak rejpu, jak se dá. Já bych krevety před přípravou neloupala, když je uděláš s krunýře, budou mít podle mě víc chuti.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:23  22847
Jako že naříznout hřbet, vytáhnout cévku a pak loupat krunýř zadečku až po osmahnutí? To bych to asi oloupal rovnou celý, pokud by to nebyl velkej problém.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:00  22846
ziggynasel jsem nekde navod. Pisi, ze potom co se odkrojí hlavicka je pry v rezu videt takova cerna tecka (cevka):

"nožem trošku vršek nařízneme a odstraníme cévku. Někdy jde i vytáhnout opatrným tahem. Krevetu opláchneme. Poté ji "zavřeme" v místě řezu."

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt