Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 14:33  22875
Není to všechno moje dílo, chraňbůh! Byli jsme čtyři družstva a každý musel nachystat minimálně tři chody - moje jsou švestky, dva tácy sushi a kuřecí nugetky s chilli omáčkou :) A to se ještě sešlo nějaké další zobání. Bylo nás v jednu chvíli 23 (někde jinde jsem určitě psala, že nás bylo 21, ale zapomněla jsem započítat rodiče od neteřina přítele).
V Makru mají od osmi, ale vstávat se musí dřív a pak tam ještě 35 km dojet.
Právě jsem vytáhla z trouby zbytek nugetek. Měla jsem naloženo z kila stehen a tak na jeden pořádný plech tady ještě zbylo. Nejhorší na tom je obalování každýho kousku ve směsi strouhanky a drcených lupínků. Na Silvestra naložím zase, je to strašně žrací a tisíckrát lepší než chipsy.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.12.2012 13:22  22874
A tohle mi dělá bez oběda!
shelle Shelle - Good Service 27.12.2012 13:02  22873
Vando!
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 12:52  22872
a tohle mi dělá před obědem. Skandál!!!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 27.12.2012 12:40  22871
Vando: To vypadá úplně luxusně...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 12:23  22870
Vanda [22868]: v makru meli od sesti???
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.12.2012 11:33  22869
VandaPanejo, si dobrá!! A ko¾ko vás bolo na to jedlo? Vyzerá to pod¾a popisu na poriadne obžerské hody. :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 10:53  22868
No dík teda :)
Je to ale za cenu strašných obětí! Neteř vstávala ráno v šest, aby stihli jet do makra koupit čerstvé ryby (no, budeme věřit tomu, že snad i po svátcích byly čerstvé ;)) a já vstávala v půl sedmé, abych uvařila rýži a stihla urolovat ty mrchy. Nemám teda ze syrových ryb, jen uzený losos, krevety z nálevu, plus avokádo, okurek, červeně barvené jikry. Maki jsem dala levou zadní (na to, že jsem je cvičně udělala na štědrý den a včera podruhé - to jde, ne?) ale ty california nebo jak se jim říká - prostě ty obrácené rýží navrch jdou znatelně hůř. A válím bez té špejlové rohožky - jen tak v utěrce :) A nejjednodušší jsou ty hňácané válečky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2012 10:42  22867
Vanda [22866]: Budeme si vás zvát na rauty. Ovšem ne jako strávníky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 10:35  22866
Hosting obrázků img24.eu
Tak ještě jedna chlubivá sem ze včerejší rodinné hecovací soutěže :) Kopíruju i komentář, co jsem dávala do fotek: sushi od dvou "výrobců" (ty dva stříbrné podnosy nalevo jsou moje práce), tatarák z tuňáka, naložené švestky v medu a vínu plněné mandlí a zabalené ve slanině, salát z mořských potvor, panenka plněná kaštanovou nádivkou s hráškovým pyré a slaninou... Chybí spousta chodů - např. thajská polívka, zelňačka, přesňáky s povidly, palačinka s náplní z pomerančů, manga a banánu povařených v karamelovém základu, kuřecí nugetky, tortily s masovozeleninovou náplní. A možná jsem ještě na něco zapomněla :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:26  22865
ale díky.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:26  22864
už jsem našel :-)

RÝŽE
Na rizoto je nejlepší krátkozrnná (kulatozrnná) rýže, ideální je tradiční italská arborio. Její zrna absorbují mnoho tekutiny, a přitom si zachovávají pevnost, drží pohromadě a krémovatí. Na pečené rizoto jsou dobré také rýže vialone nano a carnaroli. Odolejte pokušení rýži propláchnout (přebrání je naopak žádoucí), vyplavili byste z ní škrob, který dodává rizotu krémovitost.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.12.2012 10:24  22863
Arborio, kupuji v makru maxi balení (8*1kg) vakuované co vydrží tak dva roky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 10:20  22862
BigDejvid [22861]: arborio, kupuju v dm :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:19  22861
dotazJakou rýži (název, značka) používáte na rizoto? Nemyslím samozřejmě "české" rizoto, ale více italské :-) můžete doporučit?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt