Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.12.2012 17:48  22884
Já obaluju jen v lupínkách, přijde mi to chutnější než strouhanka.
ziggy 27.12.2012 17:12  22883
mám velice zajímavý recept na tatarák z lilku. prý je to velká dobrota, až to vyzkouším a bude-li to stát za to, tak se tu kdyžtak podělím .. znáte to někdo, mimochodem?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2012 16:14  22882
Znáš to... Nasypeš do něj mouku/strouhanku, nafoukneš ho, bouchneš a máš obalené úplně všechno :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 27.12.2012 16:12  22881
Jak se obaluje květák v papírovém pytlíku?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 15:30  22880
Nevím, já tak neobaluju ani květák :) Vyzkoušej.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 15:29  22879
Vanda [22877]: a neda se to obalovat v papirovem pytliku jako treba kvetak?
shelle Shelle - Good Service 27.12.2012 15:27  22878
Aaa, dalsi milovnice sambalu :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 15:25  22877
Kuřecí nugetkyNa cca kilo vykoštěných kuřecích stehen bez kůže (nutno dál ještě vypreparovat zbytky kloubů, větší šlachy a zbytky tuku) jsem dala velký bílý jogurt MAX, vrchovatou lžičku soli, lžičku sambal oelek (ale tady to chce si ozkoušet, jak je zrovna které ostré) a ještě na špičku lžičky chilli. Tohle smíchám a ochutnám (případně doladím) ještě před tím, než tam vmíchám jedno vajíčko. Pak do toho krájím stehna na malé kousky - jsou to jednohubky, takže kousky ne větší než pětikoruna :), klidně menší, jen s tím pak ztrávíš víc času při obalování. Nechám naložené do druhého dne v ledničce.
Připravím si směs strouhanky (z Lidlu je nejlepší, nevlhne tak rychle po obalení a už dávno nepoužívám žádné strouhané rohlíky, ty se u nás spolu se zbytky chleba suší pro koně) a drcených kukuřičných lupínků. No, drcených - nasekám je v robůtku. Směs jedna ku jedné nebo klidně lupínků víc.
Každý kousek tak, jak ho vytáhneš z jogurtu, obalit ve strouhankové směsi a umáčknout. Položím na plech na pečící papír těsně jedno vedle druhého (ono se to trošku při pečení scvrkne) a peču v rozehřáté troubě na 200°C asi 10-15 minut. No prostě než začnou růžovět :) A to je celé. Podává se to s chilli omáčkama - pálivou, sladkou - ať si dá každý takovou, jaká mu víc vyhovuje.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 15:07  22876
Vanda [22875]: v cem je nakladas, v cem presne obalujes a jak je pak smazis???
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 14:33  22875
Není to všechno moje dílo, chraňbůh! Byli jsme čtyři družstva a každý musel nachystat minimálně tři chody - moje jsou švestky, dva tácy sushi a kuřecí nugetky s chilli omáčkou :) A to se ještě sešlo nějaké další zobání. Bylo nás v jednu chvíli 23 (někde jinde jsem určitě psala, že nás bylo 21, ale zapomněla jsem započítat rodiče od neteřina přítele).
V Makru mají od osmi, ale vstávat se musí dřív a pak tam ještě 35 km dojet.
Právě jsem vytáhla z trouby zbytek nugetek. Měla jsem naloženo z kila stehen a tak na jeden pořádný plech tady ještě zbylo. Nejhorší na tom je obalování každýho kousku ve směsi strouhanky a drcených lupínků. Na Silvestra naložím zase, je to strašně žrací a tisíckrát lepší než chipsy.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.12.2012 13:22  22874
A tohle mi dělá bez oběda!
shelle Shelle - Good Service 27.12.2012 13:02  22873
Vando!
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 12:52  22872
a tohle mi dělá před obědem. Skandál!!!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 27.12.2012 12:40  22871
Vando: To vypadá úplně luxusně...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 12:23  22870
Vanda [22868]: v makru meli od sesti???

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt