Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 28.12.2012 21:40  22898
aha, křehké těsto vídám .. osobně takhle kupuju těsto na croissanty, a taky jsem ho dělávala (asi třikrát) a jako nikdy více :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2012 21:12  22897
Anko, to je jeden z favoritů když jsem recepty googlila. :-) Zkoušela jsi použít i jiný sýr než goudu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 20:56 - Oblíbené kluby (10:53) 22896
ziggy [22895]: Normálně koupíš v supermarketu. Jmenuje se to "křehké těsto" a je to už rozválené a srolované do ruličky, kterou jen rozbalíš a dáš do formy. Občas to patlám i ručně, ale...
ziggy 28.12.2012 20:53  22895
quiche těsto se dá koupit? musím do speciálek, nebo normálně v supermarketu vedle listovýho?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 20:51 - Oblíbené kluby (10:53) 22894
Já těsto kupuji a náplň dělám podle tohoto quiche lorraine. Tak nám to moc chutná.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2012 20:43  22893
Nemáte někdo osvědčený recept na quiche? Googlit umím...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.12.2012 20:20  22892
Jak jsem se před časem ptala na loupání dýni, tak dnes Jamie Oliver říkal, že máslovou dýni není nutné loupat, že vařením změkne.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.12.2012 18:24  22891
vinyl: jasně. Vsem moc chutnalo, tak snad bylo ok.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2012 10:15  22890
Nějak mi to "smažení" bez oleje nejde pod nos. Ted jsme koupili a opět vrátili bezolejový friták Philips. Nepřesvědčil.

bigdejvid: Snad není potřeba říkat, že extrémě důležitý je dobrý vývar.
ziggy 27.12.2012 19:24  22889
zblunce: asi kuvli tomu dochucování? taky nechápu .. za syrova to přece neni .. každopádně se na to těším
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 19:04  22888
recept tady: zblunce [22297] :-) ale koukam, ze jsem z toho byla tenkrat nadsena, asi jsem zapomnela :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 19:03  22887
ziggy [22883]: uz jsem to tu nekde psala... ono nejak nechapu, proc se tomu rika tatarak - nikdy mi to moc jako tatarak neprislo, chutove takove normalni... a to miluju lilky :-) mam ho z apetitu a pak jeste jeden...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 18:56  22886
Kuřecí nugetky - důležité doplnění :)Teď jak jsem umývala plech, jsem si uvědomila, že jsem nenapsala jednu důležitou maličkost - postříkat olejem. Nejlepší nějakým tím "rozprašovačem", toho oleje pak stačí fakt málo. Pokud není, tak aspoň jemně pokapat nebo potřít mašlovačkou. U toho se pak oleje spotřebuje víc než tím postřikem, ale nemusíte toho tam patlat moc. Dá se péct úplně bez oleje, ale nebude to ono.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 18:39  22885
Tak porizena arborio ryze a parmezan a nyni delam houbove rizoto.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.12.2012 17:48  22884
Já obaluju jen v lupínkách, přijde mi to chutnější než strouhanka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt