Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.12.2012 11:17  22903
Anko a když děláš z kupovaného křehkého těsta (leží mi v lednici) - předpékáš korpus?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2012 11:13  22902
Bonzáku :) Eidam je oproti goudě příliš nevýrazný.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2012 11:09  22901
Ankaa co ten nechteny pokus s eidamem? :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.12.2012 10:57  22900
Lopání dýněNo, nevím, Nemusí se loupat Hokkaido, ale pokud blbě oloupu butternut, tak to teda poznám... Jíst se to dá, ale je to prostě o dost tužší než zbytek dýně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 22:50  22899
Teketapa [22897]: Nezkoušela, protože takto mi to naprosto vyhovuje a já jsem konzervativní.
ziggy 28.12.2012 21:40  22898
aha, křehké těsto vídám .. osobně takhle kupuju těsto na croissanty, a taky jsem ho dělávala (asi třikrát) a jako nikdy více :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2012 21:12  22897
Anko, to je jeden z favoritů když jsem recepty googlila. :-) Zkoušela jsi použít i jiný sýr než goudu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 20:56  22896
ziggy [22895]: Normálně koupíš v supermarketu. Jmenuje se to "křehké těsto" a je to už rozválené a srolované do ruličky, kterou jen rozbalíš a dáš do formy. Občas to patlám i ručně, ale...
ziggy 28.12.2012 20:53  22895
quiche těsto se dá koupit? musím do speciálek, nebo normálně v supermarketu vedle listovýho?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 20:51  22894
Já těsto kupuji a náplň dělám podle tohoto quiche lorraine. Tak nám to moc chutná.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2012 20:43  22893
Nemáte někdo osvědčený recept na quiche? Googlit umím...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 28.12.2012 20:20  22892
Jak jsem se před časem ptala na loupání dýni, tak dnes Jamie Oliver říkal, že máslovou dýni není nutné loupat, že vařením změkne.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.12.2012 18:24  22891
vinyl: jasně. Vsem moc chutnalo, tak snad bylo ok.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2012 10:15  22890
Nějak mi to "smažení" bez oleje nejde pod nos. Ted jsme koupili a opět vrátili bezolejový friták Philips. Nepřesvědčil.

bigdejvid: Snad není potřeba říkat, že extrémě důležitý je dobrý vývar.
ziggy 27.12.2012 19:24  22889
zblunce: asi kuvli tomu dochucování? taky nechápu .. za syrova to přece neni .. každopádně se na to těším

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt