Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 29.12.2012 13:44  22911
TŘÍKRÁLOVÝ KOLÁČ (GALETTE DES ROIS)100 g másla
100 g mletých mandlí
100 g cukru
2 vejce
1 dl rumu
listové těsto
a 1 vejce na slepení a potření

smícháme máslo,cukr,mandle,rum a pak přidáme vejce jedno po druhém
z těsta vyválíme dva kruhy
na jeden dáme směs asi 1 cm od okraje,který potřeme bílkem,položíme druhý plát a přitiskneme
celý povrch potřeme žloutkem,propíchneme vidličkou.
pečeme zprudka 20 - 30 minut,až je koláč zlatý

shelle Shelle - Good Service 29.12.2012 13:43  22910
baaari [22906]: Kupujeme :)

Ktery delas? My mame nejradsi s hruskou a cokoladou.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 29.12.2012 13:39  22909
je to samá kalorie,ale stejně se nedá sníst najednou :-)
ziggy 29.12.2012 13:26  22908
baari: sem s nim
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2012 13:13  22907
Nezname.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 29.12.2012 13:09  22906
chystám se dělat tříkrálový koláč - znáte?mňam!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.12.2012 11:50  22905
BigDejvidNěco o rizotu:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2012 11:23  22904
Ne, jen ho propíchám vidličkou. A hotové to je, když kousky cibule, které na povrchu trochu vyčnívají, začínají hodně hnědnout.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.12.2012 11:17  22903
Anko a když děláš z kupovaného křehkého těsta (leží mi v lednici) - předpékáš korpus?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2012 11:13  22902
Bonzáku :) Eidam je oproti goudě příliš nevýrazný.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2012 11:09  22901
Ankaa co ten nechteny pokus s eidamem? :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.12.2012 10:57  22900
Lopání dýněNo, nevím, Nemusí se loupat Hokkaido, ale pokud blbě oloupu butternut, tak to teda poznám... Jíst se to dá, ale je to prostě o dost tužší než zbytek dýně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2012 22:50  22899
Teketapa [22897]: Nezkoušela, protože takto mi to naprosto vyhovuje a já jsem konzervativní.
ziggy 28.12.2012 21:40  22898
aha, křehké těsto vídám .. osobně takhle kupuju těsto na croissanty, a taky jsem ho dělávala (asi třikrát) a jako nikdy více :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2012 21:12  22897
Anko, to je jeden z favoritů když jsem recepty googlila. :-) Zkoušela jsi použít i jiný sýr než goudu?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt