Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 7.1.2013 09:44  22965
nula [22964]: Co je chudé maso? Jsem nějak dostal chuť.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.1.2013 21:51  22964
trojkrá¾ová zelená huspeninaU nás dnes bola večer huspenina, okrem chudého mäsa tam bol hrášok a vajcia na tvrdo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2013 21:41  22963
Ja jsem si dneska zaperlila, dala jsem zadelat testo na vanocky a az po vykynuti mi doslo, ze jsem tam nedala maslo. Tak dilema - mam to zkusit upict bez toho nebo ho tam dodatecne pridat? Nakonec jsem se rozhodla pro druhou moznost, takze testo putovalo spolu se zapomenutym maslem znovu do pekarny. Nastesti to vypada, ze to vyslo, hezky to vykynulo i napodruhe a uplest sly taky fajn, tak uvidime, az bude upeceno.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.1.2013 21:40  22960
Anka [22959]: kukurice jako kukurice :-)))

Vanda [22958]: prijedu na original :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2013 21:36  22959
Když nemáte cornflakes, tak tam...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.1.2013 21:35  22958
zblunce [22957]: to je fakt divné
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.1.2013 21:34  22957
Vanda [22956]: no za a manzel misto cornflakes prinesl tortilla chips, tak jsem si rekla, ze kukurice je to taky :-) ale nejak se ty kousky nesrskly, takze byly prilepene k sobe a nepropecene a celkove mi to prislo takove suche
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.1.2013 21:30  22956
zblunce [22955]: co se stalo?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.1.2013 21:26  22955
tak k veceri vyborne quacamole, ale ty quesadillas se mi porad nedari :-( asi tam davam malo syra...

jo a kureci nugety podle Vandy se mi moc nepovedly :-(
bargie 6.1.2013 15:30  22954
Pro německy zdatné, velmi miluji kuchařku:
Sarah Wiener- Frau am Herd

Velmi pěkná je i o sladkostech:
Sarah Wiener-La dolce Wiener
bargie 6.1.2013 15:27  22953
Kouzlo české kuchyně od Vaňka jsem u Dobrovského zakoupila též, jsou tam opravdu zajímavé věci.
bargie 6.1.2013 15:26  22952
mrcosÚplně jsi mě znejistěl, protože já z té kuchařky dělala hlavně slaná jídla a ta byla opravdu výborná, žádné polotovary (např.Italská čočková polévka, Losos s čočkou, Hustá zimní polévka s mangoldem a jiné). Zalistovala jsem ve sladkých a žádné polotovary (kromě listového těsta)jsem nezaznamenala. Možná jsi viděl její kuchařku Zpátky domů. V této jsou recepty řazeny podle surovin. Jedná se o 1. díl- podzim, zima. Letos by měl vyjít 2.díl.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 6.1.2013 12:40  22951
já dostala tuhle knihu:
http://tinyurl.com/aytle26
Z dřívějška už mám The Bread Baker's Apprentice a pro "pekaře" určitě doporučuju.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.1.2013 10:18  22950
Dostala som pod stromček túto knihu a je tam hromada zaujímavých receptov z jednotlivých regiónov.
http://www.pantarhei.sk/knihy/zora-mintalova-zubercova/vianoce-na-slovensku
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.1.2013 10:07 - Oblíbené kluby (18:57) 22949
Poradíte mi prosím, jak připravit červenou rýži camargue? Dostala jsem ji ve vánočním balíčku a nějak nevím co s ní, abych ji úplně neznehodnotila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt