Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.1.2013 22:11  23010
zblunceOd kamarádky recept na bábovku, jednoduchá a výborná a díky jablkům vlhká.
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prdopeč
2 hrnky nastrouhaných jablek
1 hrnek nasekaných ořechů

Nejprve celá vejce ušleháme s cukrem, až se pěna zdvojnásobí a pak přimícháme vše ostatní. Pečeme zvolna tak na 170st. přibližně 1 hodinu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.1.2013 21:30  23009
navsteva zrusila pro nemoc, takze jsem rekla, ze pernikove muffiny upecu zitra :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.1.2013 19:29  23008
Uz ma urcite upeceno i snedeno :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.1.2013 19:16  23007
zbluncePřistrouhat jablko do normálního nepiškotového receptu?
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 23.1.2013 15:49  23006
ad chlebaUž jsem jich pár pekla, normálně s čerstvým drozdim. Zadelavala jsem i v ruce i v pekárně. Někde mám ruzne variace receptu, mužů dodat. Základní tip je nebát se mít vlhci těsto, víc pak vyskočí. A taky to poctivě propracovat v ruce takovým tahlym pohybem od sebe. Tak se dobře zpracuje ten lepek z mouky. Jo a dobrá je mít aspon z části chlebovou psenicnou mouku, dá se přidat i zitna i celozrnne. Recept zkusím najít.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.1.2013 15:22  23005
no ja potrebuju pect za chvili, za hodinnu a pul prijde navsteeva :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.1.2013 15:16  23004
Coz mi pripomina, ze uz jsem dlouho nic nepekla, musim napravit.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.1.2013 15:15  23003
Mam super recept na tvarohovou a na orechovou, ale doma, tak to chvili potrva, nez se k nim dostanu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.1.2013 15:13  23002
nejaky tip na rychlou, dobrou, jednoduchou, nesuchou babovku? :-)
nash nash poutník na cestě 22.1.2013 20:41 - Oblíbené kluby (18:49) 23001
Chci zkusit domácí chleba.. zatím bez kvásku (našel jsem nějaké recepty s kvasnicovou náhradou).. máte někdo zkušenosti, tipy, rady, na co si dát bacha?..
ziggy 14.1.2013 19:24  22999
vážně neexistuje silikonový odkapávač na nádobí? našla jsem akorát takovej 30x25cm, to je malý ..
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2013 09:46  22998
KašeJá mám na chalupě tuhle trojkmobinaci: http://www.obchody24.cz/rucni-slehac-bosch-mfq3540 a dělám těmi hnětacími háky šťouchané brambory.
Kaši děláme doma klasicky ručním rozmačkávačem. A nejlepší byla taková, co dělala moje babička takovým tím "klešťovým" mačkadlem - něco ajko tohle, ale samozřejěm ne neterz a ne s vyýměnnými disky s otvory: http://www.mall.cz/tescoma-nastroje/tescoma-mackadlo-lis-handy-643566
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2013 09:35  22997
PSAle oni tokmu čím dál častěji i v obchodech říkaljí mixér - anglicky to je "mixer", tak se to nepřekládá. Náš mixér je anglicky "blender"...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2013 09:33  22996
Lucky 22974To není mixér, ale šlehač :-).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.1.2013 23:50  22995
kokosUz jsem psala, ze mam takovy kenwood ;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt