Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.1.2013 19:06  23047
Mě zas občas přistanou divný kuřecí prsa. Syrový ok, po zpracování takový zvláštní, jakoby trošičku do uzena .. nedokážu to popsat a taky mi to moc nevoní:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.1.2013 18:49  23046
tilka [23045]: Pro mě to bylo další poučení, že mám kupovat maso jen v tom jednom řeznictví, které už mám vyzkoušené. Nevím, jestli mám jen smůlu, ale téměř kdykoliv, kdy nakoupím jinde, je to maso nějakým způsobem špatné.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 18:46  23045
AnkaHehe, teď mi to naskočilo Anka bod!! To je přesně ono. Na syrovém mase to nepoznáš a určitě nebylo zkažené. Prostě jsi koupila maso z fňútra/tak tomu říká máti/. Pro ženské je nepoživatelné, chlapi to nepoznají.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.1.2013 18:34  23044
Já totiž onehdá udělala čínu z vepřového (kterou dělám pokaždé stejně, takže vím, jak chutná) a to maso pro mě mělo takový šmak, že jsem to nedokázala jíst. Pořád mi přišlo, že to není vysloveně zkažené, ale prostě mělo nějakou pachuť. Ani mi to syrové maso nesmrdělo. Ale Wronski to snědl úplně všechno a to on je na zkažené věci také citlivka. Jen už si ani jeden nepamatujeme, jestli to cítil a nevadilo mu to, nebo jestli vůbec nevěděl, o čem to mluvím.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 18:31  23043
Někde jsem vygúglila farmu, která nabízela maso z nekastrovaných divočáků a inzerovala ho tam jako maso se specificky navinulou chutí. Fuj..
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 18:30  23042
VandaJá to právě nedovedu specifikovat. Myslím, že špatně opracované ledvinky smrdí močovinou. Toto je jiný smrad, že kterého se mi zvedá žaludek. A fakt to asi souvisí s kastrací, páč když jsem to konzultovala se sestrou, mají to i dcerou podobně, ale mužská část rodiny to necítí.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.1.2013 18:23  23041
To maso smrdí mocovinou, ze?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.1.2013 18:19  23040
tilka [23039]: Čím se ta nepoživatelnost projevovala?
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 18:16  23039
Už jsem fňukala na FB, ale zkusím i tady. V posledních pár měsících už se mi třikrát stalo, že jsem koupila vepřové maso/jednou sádlo/, které bylo pro mne po upečení nepoživatelné. Prostě mi smrdělo. Máti říká, že bylo z nevykastrovaného vepře. Celkem mě to štve, aby maso za stovku sežraly kočky. Bohužel nemůžu nikde zjistit, co mám jako spotřebitel v takovém případě dělat. I když by mi stačila odpověď na otázku, jestli v České republice je povinnost vepře kastrovat. Nevíte?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 26.1.2013 12:30  23038
triss: Jasně že kvalitní špekáčky, to je základ, buřty říkám, že buřtguláš.
triss triss 26.1.2013 11:02  23037
nekupujte buřty, v tom může být kde co, ale špekáčky od českého producenta
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.1.2013 23:56  23036
Na zahuštění dva brambůrky nastrouhám. Pro 15 lidí spíš asi pět brambůrků.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2013 14:13  23035
Buřty jsou základ.
Jinak já dělám tak, že brambory nekrájím na stejné kostky, ale různorodě, těmi menšími se guláš zahustí. Kromě klasiky přidávám bobkový list.

Papričky mě nenapadly, dík za tip - příště dětem bokem odleju a sami si přichutíme.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.1.2013 12:26  23034
hlavne varit o den driv :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.1.2013 12:22  23033
V buřtguláši samozřejmě papričky být musí a pivem se nikdy nic nezkazilo. Jenom nepřehnat, aby to nebylo hořký od chmelu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt