Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 1.2.2013 13:18  23101
ja bych udelala kolac a dokola bych tala vykrajene trojuhelnicky testa rohem do stredu kolace a prohlasila bych ze je to otevrena tlama
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 1.2.2013 13:17  23100
vinyl [23096]: vysvetli mu, ze zadnej brontosaurus nikdy neexistoval ;-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.2.2013 13:13  23099
byla jsem rychlejší, byla jsem rychlejší... ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.2.2013 13:10  23098
vinyl [23096]: A co navrch proste "zapichnout" (proste naaranzovat) figurky dinosauru?
Jinak me napada treba udelat polevu jako "supiny" nebo udelat testo v barve dinsaouru, pripadne muffiny a na ne papirove kosicky s dinosaury nebo plat piskotu a z toho ty dinosaury vykrojit podle sablony, pripadne upect dinosauri "vejce"... a tak :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.2.2013 13:09  23097
Upéct dortík a postavit dva požadované dinosaury na navrch místo zdobení. ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 13:07  23096
Když jsem u těch rad...když jsem ráno odcházel do práce, řekl jsem synovi, že až přijdu, upečeme spolu nějaký "dortík" ´cokoli sladkého, co se peče. On prohlásil , že tam samozřejmě musí být dinosauři, zvlášť ten dlouhej (brontosaurus) a ten zubatej (T- rex). Napadá někoho něco na tohle zadání? Podotýkám, že formy dinosaurů pochopitelně nemám. :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 13:02  23095
Anka: vepřový mi na to nepřijde vhodný, udělal bych asi nějakou roládu.

Tigo : no dobře :-)

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 12:52  23094
vinyl [23092]: Myslím vepřovou plec. Je na to vepřové vhodné?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.2.2013 12:50  23093
kližkou
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 12:47  23092
AnkaTo samý co s kliškou :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 12:46  23091
TessienNejde jen o tu omáčku, chtěl jsem říct, že "méně kvalitní" části jsou většinou chuťově zajímavější, než steak, zejména pokud je ze svíčkové.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 12:45  23090
Dá se něco ušlechtilého provést s pleckem? :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.2.2013 12:22  23089
vinyl [23087]: ano, souhlasím, a navíc v sobotu se chystám provést. Nic proti dobrému steaku :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 1.2.2013 11:49  23088
vinyl [23087]: a nebo si tu dobrou omacku muzes dat prave k tomu steaku, ze jo ;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 11:47  23087
TessienNeřekl bych, taková dobrá kliška, pomalu a dlouho vařená ve vývaru s trochou č. vína s kořenovou zelinou, kdy se pak omáčka zredukuje, že je silná jak noha od kulečníku, nejlépe s bramborovou kaší, mi přinese často větší kulinářský zážitek :-) Nic proti dobrému steaku :-)

Dry aged bych přeložil nejspíš jako vyzrálé.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt