Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2013 18:18  23121
maggieCeler můžu. Prosím recept, děkuji:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.2.2013 16:55  23120
Já bych si to dal.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 16:44  23119
Celer snesu v polévce a bramborovém salátu :)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 1.2.2013 16:41  23118
Anka: z plecka myslim dela mamka veprove dusene na celeru. Asi to bude podobne jako na te mrkvi, dusi se zaprazene platky masa prolozene platky celeru. Je to uzasne stavnate a skvele chuti. Muzu dodat recept, kdyby byl zajem. A je to dobre stravitelna uprava pro slinivkare a pod.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 15:53  23117
Maggie [23116]: K uzeným jazykům křenovou omáčku a šťouchané brambory! (Zrovna jsem dnes ten jazyk koupila.)

kvitko [23115]: Jo, ty klasiky vím, jen jsem myslela, jestli neexistuje něco úžasného, co by mě nenapadlo.
(Ale ta mrkvička není špatný nápad!)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 1.2.2013 15:40  23116
Děkuji za tipy.

Tatarák už byl několikrát, rovnou jsme řezníka poprosili, aby nam na něj vybral několik kusů (většinou zadní). Dále medium steaky z roštěnce, hamburgery musím ještě "vytunit" o lepší žemli, asi něco zkusím upéct. Samozřejmě rajská a chystá se maso s křenem. Taky tam máme uzené jazyky, ty si dáme asi také s křenem a jablkem. Guláš z výřezů byl skvělý a také ragů na víně a houbách.

Recept na to Burgundské mě v lopusi kuchařce hned trknul, to predhodim rodině.

A to dry aged se nechává ve čtvrtích zavesene do teploty 4 stupňů az několik tydnu zrát. Nebo kdyz se veze argentinské hovězí, tak jsou ty kousky vakuove zabalené a chlazené a také to zraje. Hovezi se rozhodně nejí čerstvé, ale právě dobře vyzrálé. A to to nase je a je to pochutnanicko. A pro dobrý steak by mělo byt maso dost mramorovane tukem, to mu dodá stavnatost. My ho dělali z rostence, ze svickove bych to viděla spis na tournedos nebo biftek.

Rozhodně za pozornost stojí i jiné kusy masa, jak z vepřového, tak hovězího. Například plecko peče Jamie Oliver nejradši z celého vepře. Pomalu pečené je opravdu vynikající, uplne se rozplývá.
Btw tatarak jsme si jednou udělali i z vepřového (ještě než jsme meli hovezi), a to ze staré svině, která byla původně určena jen do klobas, ale maso to bylo tak krásné, barvou skoro jako hovezi a výborné chuti.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2013 15:36  23115
ankaSegedín nebo maso v mrkvi, kapustě, na kmíně, vrabce .. docela teď plecko jedem:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.2.2013 14:37  23114
Anka [23090]: ja z toho delam treba segedin...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 1.2.2013 14:22  23113
Proč maso plave na pánvičce ve vodě? Možná to je jenom masný polotovar
ziggy 1.2.2013 13:53  23112
vinyl: přesně tak, ještě ho můžeš třeba poklást banány nebo plátky jablek ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 13:48  23111
kvitkoVýborná myšlenka, tu dovedu k dokonalosti!
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.2.2013 13:47  23110
vinyl [23108]: Vsak tu mas tipu milion, muze to byt z piskotu, z pernickoveho testa nebo s lineckeho - ten piskotovy muze byt vicevrstvy a mas z toho hned dort. Sablonu udelas z tvrdeho papiru, to je jednoduche.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2013 13:44  23109
Nestačilo by vytisknout-obkreslit dinosaura, udělat si šablonu a pocukrovat vršek dortu ve tvaru dino?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 13:42  23108
ziggyKdyž pominu, že bez předlohy nevyříznu vůbec nic, co budu dělat s brontosaurem z listovýho těsta?
ziggy 1.2.2013 13:35  23107
vinyl: z rozválenýho listovýho těsta snad brontosaura vyřízneš, ne?
jinak vidim, že tenhle věk je prostě dinosauří .. taky jsou tu na mě kladeny podobný požadavky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt