Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2013 00:18  23159
Jo, special hrnec na knedliky by se hodil.
pavlajs pavlajs 9.2.2013 23:51  23158
Na knedlíky jsem měla spec. hadr :) já všude dávám aviváž takže vím, o čem mluvíš :) A hrnec to fakt chce velkej.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2013 23:46  23157
Když mně se nějak ekluje vařit něco v navoněné utěrce. A abych si udržovala nějákou speciální na knedlíky... To do té vody klidně šoupnu. Spíš bych si potřebovala pořídit nějaký větší hrnec.
scalex Scalex 9.2.2013 23:45  23156
Hlavně bacha, aby vám místo knedlíků nevyšly noky.
pavlajs pavlajs 9.2.2013 23:43  23155
AnkaTak v tom případě bych je vařila v páře v utěrce. Ty nerozvaříš a neosliznou. Do toho samého velkého hrnce dáš tři cm vody, pařník a na něj v utěrce položenej knedlík. Dělala jsem z utěrky takovou dvou kolíbku a tam dala ty šišky dvě. Je to jednoduchý a nedá se na tom nic zkazit :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2013 23:35  23154
Babička to dělá tak nějak stejně a na dvě šišky. Takže má menší knedlíky. Ale já u knedlíků nemusím ten oslizlý okraj, takže mi jeden velký knedlík nevadí.
pavlajs pavlajs 9.2.2013 23:12  23153
Jsem s Foxkou z půl kila mouky dělám dvě šišky :-D a prdopeč dávám celý.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.2.2013 22:36  23151
ulicnikFakt jen jednu šišku? Nebyly by lepší dvě?
ullicnik ullicnik 9.2.2013 21:27  23150
Anka vaří suprovej segeďák!!
ullicnik ullicnik 9.2.2013 21:27  23149
Anka1/2 litru hrubé mouky
1ks vejce
250ml mléka
1/2 sáčku kypřícího prášku (cca 6g)
Sůl (musis sama odladit, ale asi tak nějak lžička, ja ochutnavam testo)
Houska na kosticky

Smíchat, promíchat. Testo bude zpocatku tekute, ale nepridavej mouku, za chvilku ztuhne jak to mouka pojme. Pak přihod housku. Vykydni to na poprášenou linku, namoč si ruce!! a vem to do ruky (muzes i rovnou z nádoby kdes to hnětla, ale neni to ono) a uplácej z toho šišku. Během toho si ještě jednou namoč ruce, nebude to lepit a dobře se to tvaruje! Metoda pomoučení nefunguje, jen z toho vyrobíš něco jako mozek.

Hodit do vroucí vody a vařit, občas obrátit a kontrolovat špejlí. Pozor, knedlik se docela zvětší, tak použij větší hrnec, aby se ti nezaklínil a dost vody, aby plaval a nedotykal se dna.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 9.2.2013 17:14  23148
já to chci celý - až (jestli) udělám doktorát, řeknu si o dárek od maminky :p
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 9.2.2013 16:17  23147
Nema tu nekdo Modernist Cuisine? Tak nejak mam pocit, ze bych minimalne tu "at Home" rad vlastnil, ale ani ta neni uplne za hubicku tak jestli to ma smysl. :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.2.2013 14:35 - Oblíbené kluby (19:14) 23146
salát rovněž vyzkoušen a je super. Jako příloha ke quichi se špenátem a fetou neměl chybu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.2.2013 08:47  23145
moflonek, kvítkojj, taky jsem udělal, výborný, dobrý plísňový sýr to posune o level výš.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.2.2013 19:27  23144
Já se ještě nedokopala ke koupení fenyklu:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt