Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.2.2013 00:55  23172
Scalex [23163]: ...když člověk vytěsní z paměti knedlíky ze školních jídelen...
No. Ehm. Moje ženská vaří ve školní kuchyni asi pětatřicet let a nějak jsem se nevšiml, že by knedlíkům něco chybělo. A to jsem na knedlíky huba fajnová.
Takže asi spíš to bude znít tak, že když člověk vytěsní z paměti knedlíky od mizerných kuchařů
A jako fakt jsem docela alergickej na řeči typu, že co školní jídelna to nežratelný blafy. Většinou u nás tyhle rozumbrady pošlu, ať jdou a koupí si tam na týden obědy. Mnozí změní oblíbenou hospodu za školu :o)) (Ano, dospělí občas některá jídla přikoření, ale to doma asi taky.)
nula nula všetko je tak, ako má byť 10.2.2013 13:06  23171
kvitkoPráve sme mali na obed k morčacej (krútí) roláde ten feniklový šalát (v slovenčine mäkké "i") :). Bol fakt výborný a preberám ho do repertoáru, akurát som sušené slivky zamenila za zlaté hrozienka.
nula nula všetko je tak, ako má byť 10.2.2013 13:04  23170
Szegedi gulyásJa ho podobne ako Macek po pridaní smotany už moc nevarím.
scalex Scalex 10.2.2013 12:22  23169
Dělám to podobně, jen přidávám drcený či mletý kmín a špetku strouhaného muškátového oříšku. Kmín souběžně s tou paprikou, muškát až před tím závěrečným provařením.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2013 12:20  23168
Tigo [23167]: Vůbec netuší. Já vždycky nějaké koupím a to použiju, aniž bych věděla, kolik ho je. Prostě odhadni, kolik toho sníte. Ale tak řekněme 150 g na porci, vynásob si to a máš odhad :)
Já měla pytlík zelí a masa tolik, že včera jsme měli tři velké porce (kluci si přidali) a dnes nám ještě min. 2 velké porce zbyly. Poměr masa a zelí je tam pro mě dobrý.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2013 12:16  23167
Btw toho masa asi kolik?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2013 12:15  23166
Anka [23165]: Dik, uz se na nej chystam delsi dobu, zkusim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2013 10:43  23165
Tigo [23160]: Úplně jednoduchý.

Na sádle připravit pokrájenou cibuli (tak jednu větší), přidat na kostky pokrájené maso (plecko nebo libovější bůček), zasypat dobrou červenou paprikou (pořádně), trochu opéct a pak zalít horkou vodou, osolit, opepřit a nechat dusit do změknutí (trvalo mi to cca 1,5 hodiny). Do druhého hrnce jsem na lžíci sádla dala pokrájené kysané zelí, zalila jsem to vodou z toho zelí a pomaličku (na dvojku) jsem ho nechala prohřívat a měknout.

Když bylo maso měkké, přihodila jsem to zelí, přidala kelímek kysané smetany a ještě jsem to řádně provařila, aby se přebytečná voda zredukovala.

Základní recept jsem vzala od Miroslava Macka (www.macekvbotach), protože se mi líbilo, že tam nemá žádné pičičandičky. Lišíme se pouze v tom, že on to se zelím a smetanou už jen promíchá a nevaří. Asi dal na začátku méně vody :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 10.2.2013 10:30  23164
:)Knedlíky jsou skvělá věc (musí být povedené), a mám rád svíčkovou s knedlíkem.
Na Hostýně jsem jednou jedl svíčkovou omáčku z dančím masem a knedlíky a bylo to jedno z nejlepších jídel co jsem jedl.
Já zas moc nemusím brambory (ono to co se prodává často ani brambory nepřipomíná), to už raději těstoviny nebo rýži.
scalex Scalex 10.2.2013 10:13  23163
Knedlíky jsou velké dobro (když člověk vytěsní z paměti knedlíky ze školních jídelen, nemocnic a desetkrát zmrazované a zase ohřívané knedle z mizerných hospod).
ziggy 10.2.2013 09:27  23162
operator304: musim říct, že podepisuju, taky je nemusím.ještě tak snesu bramborový..
operator304 10.2.2013 07:34  23161
Knedliky jsou zlo...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2013 00:18  23160
ullicnik [23150]: Mame recept?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2013 00:18  23159
Jo, special hrnec na knedliky by se hodil.
pavlajs pavlajs 9.2.2013 23:51  23158
Na knedlíky jsem měla spec. hadr :) já všude dávám aviváž takže vím, o čem mluvíš :) A hrnec to fakt chce velkej.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt