Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2013 15:36  23301
Já prostě nevím, proč to nejdřív ještě obalovat a smažit.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2013 15:34  23300
Anka [23298]: fakt nemusi... je to proste dusene hovezi :-) nebo to delali znami z veproveho, pak to pohazeli zeleninou z moravanky, trochu podlili a dali do trouby, taky to nebylo spatne...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2013 15:33  23298
zblunceTak takhle dušená varianta mě od pohledu spíš děsí. Máma to jen smažila.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2013 15:32  23297
Anka [23293]: kdyz ono ani vlastne neni rizek... je to dusene hovezi v testicku... a tchyne to dela v papinaku s cibulkou a slaninou, jako priloha ryze a je to fakt moc dobre...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2013 15:31  23296
nula [23263]: Kedgeree s uzenym pstruhem
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2013 15:30  23295
zkoušel jste někdo kysané zelí doma ve sklenici? došlo mi to výborné od našich a zbyla mi tu půlka hlávky zelí, tak že bych to riskla...
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 25.2.2013 13:07  23294
JJ, to bude ono. My nějak nemusíme příliš smažené věci, takže tohle se smaží jen chvilku a pak se to dusí nebo peče... maso se úplně rozpadalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.2.2013 10:09  23293
Myslíš řízek naruby? Znám, ale k srdci mi to příliš nepřirostlo, normální řízek preferuji.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 25.2.2013 09:02  23292
Znáte obrácený nebo též pařený řízek? Včera jsme ho měli po asi tak 10letech a je to fantazie. Recept sem kdyžtak hodím, je to z hovězího, ale může být i z vepřového.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2013 21:42  23291
Já dnes podle nového Apetitu (koupila jsem si ho po dlouhé době) zkusila vepřové v mléku. Nic, z čeho bych si sedla na zadek to teda není.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.2.2013 21:40  23290
dnes jsem poprve varila bramborove knedliky podle Tigo [20750] a prislo mi tam nejak malo mouky... porad jsem pridavala a pridavala a pak uz jsem nechtela, i kdyz to porad bylo lepive - ale docela se povedl.
A tuhle polevku - je uzasna, jen jsem smetanu na konec nepridavala, jen nok a uplne to stacilo :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.2.2013 19:07  23289
tak jsem dneska byla na MasterChef Day menu a musim rict, ze polevka od Adriany naprosto uzasna... na druhem miste ryba (i kdyz tuhle kombinaci znam, ale dlouho jsem ji nemela a ten salatek byl perfektne ochuceny) a na tretim asi dezert...
scalex Scalex 22.2.2013 19:00  23288
Tak jsem se zeptal holky, co se vdala do Itálie a ta mi řekla "Hlavně žádný G ani I. Je tam dlouhý měkký L, podobný, jako mají Slováci, a ta hláska se drží chvilku dýl - střední část jazyka se chvíli podrží připláclá na horním patře a je z toho TA¼¼¼ATELE." 
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.2.2013 18:38  23287
TigoTaky tak. :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.2.2013 15:53  23286
Ja tomu rikam "taliatele" :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt