Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.3.2013 11:43  23332
Scalex [23331]: jo, to maslo jsem myslela taky...
scalex Scalex 3.3.2013 11:42  23331
Já tuřín vařím s bramborama, pak je rozmašíruju, vmíchám cibulku a máslo a mám z toho tuřínovo bramborové pyré. Kdybych dělal jen tuřínové, asi bych spíš v jednom pekáčku v troubě upekl pokrájený tuřín, cibuli a česnek - a pak opět rozmašíroval a možná vmíchal trochu zelených bylinek (mědvědí česnek asi), aby zelené kousky zlepšily vzhled.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.3.2013 11:33  23330
Tigo [23329]: budou k tomu jeste stouchane brambory a ryba :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 3.3.2013 11:30  23329
zblunce [23328]: Maso :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.3.2013 11:17  23328
zkouším tuřínové pyré - jen uvařený na kostky se solí a rozmačkaný s trochou smetany... dali byste do toho ještě něco?
(a přemýšlím, jestli nezakoupit pár semínek, protože ho tady nějak nemůžu sehnat :-(( )
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 2.3.2013 13:22  23327
Že to má prý hezčí zelenou barvu ;-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.3.2013 11:58  23326
tak uz podruhe jsem se setkala s tim, ze se do hrasku (polevka, pyre) pridava hlavkovy salat... vite nekdo proc?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.2.2013 23:21  23325
nula [23323]: Jaj! Dobré fotosky má Pavol Freso. Až se mi chvílemi sbíhaly sliny. :o))
aiwai Aiwai alea acta es 28.2.2013 13:49  23324
dnesni obedDomaci kynute knedliky (uplne se mi nepovedly ale daly se) a slivkova macka od moji skvele thyne
nula nula všetko je tak, ako má byť 28.2.2013 08:08  23323
RoyalPo slovensky správne kyslá alebo kvasená kapusta, ale Stupava je na Záhorí, na doh¾ad od môjho domu v Bratislave - Devínskej Novej Vsi a tam sa hovorí po záhorácky - teda "zelé". A tam si ho aj kupujem čerstvo nakrájané a doma ho nakladám, skoro v každom dvore majú krájačky a vo ve¾kom krájajú kapustu a vidlami nakladajú do plastových vriec, kto ko¾ko potrebuje na nakladanie. V októbri tu mávame čosi ako zelébraní- každoročné,legendárne slávností "Deň zelá"

http://www.flickr.com/photos/fotopavolfreso/8057366558/in/photostream/

Inak na bratislavských trhoch sa odjakživa predáva z ve¾kých drevených sudov stupavská kapusta, ktorá je považovaná za najlepšiu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.2.2013 23:20  23321
nula [23316]: zelé - nebo kapustu? :o))

nula [23317]: Kruci, seběhly se mi sliny na zemiakové knedlíky s údeným masom (neumím či spíš nechci hledat přehlasované a).
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.2.2013 20:48  23320
Ja nerobím ten súdok plný, robím tak 20 - 25 kg, ale z toho aj rozdávam po rodine.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.2.2013 20:47  23319
Taky nejsem na to zelí moc, obvykle nespotřebuju ani kupovanej pytlík.
aiwai Aiwai alea acta es 27.2.2013 20:33  23318
ja zase nemam takovou spotrebu zeli, takze sem dostala dve 5 litrove sklenice nam bohate stacily.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.2.2013 20:01  23317
A sranda, práve som ho varila na večeru so zemiakovými knedlíkmi plnenými údeným mäsom. :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt