Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.3.2013 18:21  23357
Nepodlila jsem to a plavala v pěticentimetrech sádla. Podlití je fakt zbytečné. Pekla jsem nejdřív skoro pět hodin a pak jsem to na cca půl hodiny odklopila, slila výpek a troubu jsem pořádně ohulila, aby kačka získala barvu a křupavost.

Nula: Doporučuji vyzkoušet to. Máma peče klasicky a nedá se to srovnat. Maso je mnohem tužší a je to obíračka. Z mé kachny kosti odpadly už pod tíhou pohledu. Krásně měkká a šťavnatá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.3.2013 18:09  23356
nula [23353]: kačenu taky peču dlouho, ničím nenadívám, jen nasolím a nakmínuju. Propíchám kůži, podleju troškou vody :) Když peču od noci, tak klidně na 90, dopoledne tomu přidám na 120, v jedenáct sleju většinu sádla a dopeču pro zezlátnutí odkryté na 180 za bohatého přelívání zbylým tukem. Dá se to na konci trošku máznout i medem. Maso je naprosto dokonalé a kosti se samy vyloupnou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.3.2013 15:25  23355
Royal [20143]: Tady
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.3.2013 15:23  23354
nula [23353]: Zkus, mohu vřele doporučit.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.3.2013 15:08  23353
Priznám sa, že som nikdy nepiekla kačku 5 hodín.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.3.2013 14:53  23352
A chtěl bych umět upéct kachnu jako to dovedou číňani: krásně křehoučkou s křupavou kůrčičkou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.3.2013 14:51  23351
nula [23350]: No, pokud peču kachnu pět hodin (jakože já jo), tak na 120°C a naditou zelím a jabkem. Takže z toho je tekutiny habaděj a na těch 120 se nic nepřipálí. (Ano, ke konci sliju výpek a dopeču kůžičku.)
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.3.2013 13:52  23350
VandaTaky tak. Všetko dávam piecť podliate vodou.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.3.2013 10:50  23349
Na sůl bych nezapomněla, hlavně, ale potřebuju spoustu kmínu ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.3.2013 10:19  23348
Vanda [23347]: Teď už to nepropíchám. Nechci to otvírat...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.3.2013 10:14  23347
Anka [23346]: bude ho mít tolik,že ještě budeš odebírat :)
Propíchej kůžu na několikamíctech vidličkou, ať může líp vytékat.
Já teda z psychologických důvodů podlívám všechno na začátku pečení aspoň lžící vody.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.3.2013 09:43  23346
Strčila jsem v 8 ráno do trouby zavřený pekáč s kachnou. Na cca 5 hodin. Nijak jsem ji nepodlila. Fakt se mi nepřipálí k pekáči, jo? Bude mít toho tuku dost?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.3.2013 08:44  23345
Já osobně bych zrovna do tohoto receptu trochu té vody přidala...
scalex Scalex 9.3.2013 02:22  23344
No radši pro pořádek. Teď se vůbec nechci dotknout Sirin, ale jsou lidé, kteří jedou striktně podle receptů a pak je vykolejí, že do jídla jdou třeba vařená vejce, protože v surovinách není uvedená žádná voda, potřebná k jejich uvaření. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.3.2013 21:52  23343
Tak sůl a pepř patří do všeho, ne :)?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt