Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 14:34  23392
nebo treba RAJČATOVÉ RAGÚ
Večer předem namočíme misku sušených hříbků do vody, druhý den je slijeme a vymačkáme. 800 g rajčat oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na dílky. Na dvou lžících olivového oleje necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu a houby, podlijeme 200 ml bílého vína, osolíme, přidáme lžíci cukru, opepříme čerstvě mletým pepřem a dusíme doměkka. Před dokončením rozmícháme v troše vody lžíci celozrnné mouky, vlijeme k zelenině a ještě pět minut povaříme. Odstavíme, vmícháme sekanou petrželku a podáváme s chlebem.
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 14:33  23391
ja bych zkusila vegetarianske recept ve kterych se objevuji tradicni suroviny drive u nas pouzivane casteji treba SALÁT Z ČERVENÉ ČOČKY A POLNÍČKU
Večer namočíme 150 g červené čočky do studené vody, ráno ji propláchneme a scedíme. 100 g polníčku propereme a smícháme s čočkou a vše zalijeme zálivkou ze 2 lžic olivového oleje, 3 lžic citrónové šťávy, půl lžičky soli a 1 lžičky rozpuštěného medu.
ziggy 12.3.2013 13:43  23390
Tessien: ještě jsem si ted vzpomněla na jednu kamarádku, která dělá tady v Praze účetnictví pro nějakou menší japonskou firmu. vždycky vypráví, jak jí vezmou na oběd někam do restaurace a úzkostlivě si hlídají, aby jim na talíři nepřistálo něco typicky českého :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2013 13:40  23389
Vitnamskýho asi nic, děláme občas thajskou polívku: krevetový vývar, kuře, zelenina, chili papričky. Velmi se nám osvědčili také thajské rolky, co maj mražený v Lídlu, jsou výborný, není s nima žádný sraní a jako rychlý oběd poslouží velmi dobře.
ziggy 12.3.2013 13:36  23388
protože mi jeden kdysi vyprávěl, jak je ta naše mastná, tučná, mlékem přetékající kuchyně fakt nebaví :-) (a to to vyjádřil ještě dost decentně)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.3.2013 13:30  23387
ziggy [23385]: proc myslis?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 12.3.2013 13:23  23386
Jsem dneska vyzkousel vietnamskou kuchyni a dal si samozrejme kuřecí Pho. Moc chutnalo. Na doma jsem si koupil zavitky s mletym masem.

Zkousel jste nekdo neco vietnamskeho delat doma?
ziggy 12.3.2013 13:23  23385
hlavně neboj, ničim z toho co tu kdo vyjmenoval, japonce ani omylem nenadchneš, spíš naopak. (pokud už neni nějak fatálně počeštěnej)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.3.2013 13:20  23384
Ak náhodou nejedia mliečne výrobky, tak by ovšem tie ovocné knedlíky boli vhodnejšie zemiakové. :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.3.2013 12:03  23383
Pripadne (jak jsem mohl zapomenout!) vdolky a k nim jahody rozslehany se zakysanou smetanou, na polejvani :)
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 12.3.2013 12:02  23382
Tvarohový knedlíky jsou nej, náplň může být různorodá :) jahody, švestky, meruňky, nic z toho mě neurazí!
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.3.2013 11:13  23381
Bramboráky, zelňačka a švestkový knedlíky, co víc si přát? :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.3.2013 10:46  23380
Taky bych se přimlouvala za bramborové - přesně, jak píše Sirin - to nemá konkurenci.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.3.2013 10:18  23379
Svestek mame v mrazaku asi pet kilo, prosim nepripominat :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 12.3.2013 09:34  23378
tvarohové jsou zase nejlepší s jahodama ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt