Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 14.3.2013 12:07  23400
Cizince jsem nakrmil mrkvovo-pomerančovou polévkou (ne úplně české, ale dobré) a jahodovými knedlíky. Sežrali to rekordní rychlostí :-)
ziggy 14.3.2013 11:43  23399
mám jahody, mám dvě vaničky tvarohu a chci upéct nějaký koláč (taky mám listové těsto, ale to bych použila spíš nerada). nechci péct bublaninu, už jí máme plný zuby :) nemáte někdo nějaký nápad prosím?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.3.2013 17:37  23398
aby ale cizinec měl k místním houbám důvěru:-)
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 15:04  23397
misto testovin bych jako prilohu udelala treba bramborove plackyna sucho pecene
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2013 14:56  23396
nulaJako desert určitě, ale mám pocit, že u nás je obvyklejší jich dát pět jako hlavní jídlo.
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.3.2013 14:54  23395
vinylTiež mi tie huby pripadajú prijate¾ná vo¾ba. Ale tie ovocné knedlíky, ako dezet by som nezatracovala. Stačí jednu-dve guličky, tvarohové sú trocha ¾ahšou alternatívou, ako zemiakové a posypané hoci opraženou strúhankou s cukrom a preliate tochou zakysanej smotany zmiešanej s vanilkovým cukrom sú fajn.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2013 14:48  23394
Klasický problém s vegetarianskými jídly, buď vypadají jako předkrm, nebo jako příloha :-)

červená čočka je výborná příloha, stačí pár minut povařit ve vývaru, může se ozvláštnit řepíkatým celerem.

Rajčatové ragů je fajn, až na tu mouku a cukr, podáváme s těstovinami, což není moc české :-)

Ta pohanka vypadá tak zdravě, že bych si ji vážně nedal, možná kdyby tam byla slanina :-)

Jediné jídlo, co mě napadlo, tradiční, dobré, české a bez masa je houbový kuba. Obecně s houbama bych pracoval, to by mohl japončík ocenit víc jak bramborák nebo sladkou kalorickou bombu. Nic proti desertům.
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 14:39  23393
nebo treba POHANKA SE ZELENINOU
200 g světlé pohanky zalijeme 300 ml horkého vývaru a necháme půl hodiny nabobtnat. Na dvou lžících oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme scezenou pohanku, 1 červenou papriku pokrájenou na malé kostičky a 5 oloupaných a pokrájených rajčat. Osolíme a dusíme pod pokličkou 15 minut, přidáme 300 g mražené kukuřice a 100 g pokrájeného mangoldu, osolíme a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme utřený stroužek česneku a dvě pokrájené jarní cibulky.
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 14:34  23392
nebo treba RAJČATOVÉ RAGÚ
Večer předem namočíme misku sušených hříbků do vody, druhý den je slijeme a vymačkáme. 800 g rajčat oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na dílky. Na dvou lžících olivového oleje necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu a houby, podlijeme 200 ml bílého vína, osolíme, přidáme lžíci cukru, opepříme čerstvě mletým pepřem a dusíme doměkka. Před dokončením rozmícháme v troše vody lžíci celozrnné mouky, vlijeme k zelenině a ještě pět minut povaříme. Odstavíme, vmícháme sekanou petrželku a podáváme s chlebem.
aiwai Aiwai alea acta es 12.3.2013 14:33  23391
ja bych zkusila vegetarianske recept ve kterych se objevuji tradicni suroviny drive u nas pouzivane casteji treba SALÁT Z ČERVENÉ ČOČKY A POLNÍČKU
Večer namočíme 150 g červené čočky do studené vody, ráno ji propláchneme a scedíme. 100 g polníčku propereme a smícháme s čočkou a vše zalijeme zálivkou ze 2 lžic olivového oleje, 3 lžic citrónové šťávy, půl lžičky soli a 1 lžičky rozpuštěného medu.
ziggy 12.3.2013 13:43  23390
Tessien: ještě jsem si ted vzpomněla na jednu kamarádku, která dělá tady v Praze účetnictví pro nějakou menší japonskou firmu. vždycky vypráví, jak jí vezmou na oběd někam do restaurace a úzkostlivě si hlídají, aby jim na talíři nepřistálo něco typicky českého :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2013 13:40  23389
Vitnamskýho asi nic, děláme občas thajskou polívku: krevetový vývar, kuře, zelenina, chili papričky. Velmi se nám osvědčili také thajské rolky, co maj mražený v Lídlu, jsou výborný, není s nima žádný sraní a jako rychlý oběd poslouží velmi dobře.
ziggy 12.3.2013 13:36  23388
protože mi jeden kdysi vyprávěl, jak je ta naše mastná, tučná, mlékem přetékající kuchyně fakt nebaví :-) (a to to vyjádřil ještě dost decentně)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.3.2013 13:30  23387
ziggy [23385]: proc myslis?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 12.3.2013 13:23  23386
Jsem dneska vyzkousel vietnamskou kuchyni a dal si samozrejme kuřecí Pho. Moc chutnalo. Na doma jsem si koupil zavitky s mletym masem.

Zkousel jste nekdo neco vietnamskeho delat doma?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt