Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 21.3.2013 12:51  23475
kdysi sem si koupila kokos a zkousela sem ho rozbit hodem na beton:-). Nic se nestalo.Az po dvou hodinach me vyrusilo udesne praskani a on potvora rupnul ve spirale.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.3.2013 09:19  23474
S pilkou je zbytečnej bordel, to mlácení kladivem funguje (stačí i těžší nůž  tupou hranou). Prostě obouchávat dokola, dokud neuslyšís prasknutí... a není nutný bouchat veprostřed, pokud to chceš použít třeba jako nádobu :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.3.2013 08:36  23473
Lucky [23467]: Pilkou preriznout na pulky, vydlabat a ze skorapek pak delame lodicky :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.3.2013 06:43  23472
Jo postup z mrcosova videa používáme kdykoliv je kokos poblíž
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 21.3.2013 06:41 - Oblíbené kluby (09:15) 23471
Lucky [23467]: když se tím kladivem tříská dokola po obvodu pořád v cca stejném místě, viz to video, tak se rozpadne hezky na dvě půlky. Ozkoušeno nejednou. Jen některé kokosy trvají trochu déle, než puknou, nemusí to být za 15s :-)
shelle Shelle - Good Service 21.3.2013 00:35  23470
mrcos [23469]: No to bych se chtela videt.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.3.2013 00:28  23469
třeba takhle :)
aiwai Aiwai alea acta es 21.3.2013 00:17  23468
pamatuju ze sme je rezali pilkou na zelezo.
lucky 20.3.2013 23:45  23467
Nemá někdo tip, jak se dostat do kokosu? :D Táta to dělal tak, že ho navrtal vrtačkou, vylili jsme vodu, potom zabalili do novin a táta do něj párkrát třísknul kladivem. Bylo to lehce nepraktické a na malé kousíčky, ale aspoň něco. Jednou jsem ho zkusila dát do trouby a skořápka rupla za pár minut. Ale dneska ať jsem dělala co jsem dělala, tak nic. Nakonec jsem se do něj dostala, ale zjstila jsem že jsem ho upekla, takže není dobrý :( Navíc mám tu skořápku po celý kuchyni, pěkněj svinčík. Poraďtě mi prosím, já mám kokos tak ráda, ale fakt nevím co s tím. Bydlím v bytě, nemám žádný nářadí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.3.2013 08:53  23466
vinyl [23465]: udelala jsem dusene kostky a byly vyborne... ona v lednici povolovala den a pul, tak uz jsem ji dalsi den nechtela nechat... a s musakou by me vyhnali doma, tu si delam jen pro sebe :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.3.2013 08:31  23465
"V 17:39 mam tu rozmrazenou jehneci kytu a ma byt k veceri - poradite, co"

:-))) Asi bych ji nechal na další den a dal si "chleba s máslem". :-) Jehněčí chce čas. Na pečení je samozřejmě výborná, se špenátem a gratinovanými bramborami. Z odřezků je super udělat musaku,
aiwai Aiwai alea acta es 20.3.2013 00:15  23464
nedavno sem delala jehneci karbanatky a byly uzasne:-)
shelle Shelle - Good Service 19.3.2013 17:56  23463
zblunce [23462]: jeste vlastne delam na kostky na kypersky zpusob. To je vlastne jehneci na ksotky, mrkev, brambory, rajcata, mlety rimsky kmin a pece se to cele zase. A to se pece kratsi dobu, ale ted nevim, jak dlouho.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2013 17:50  23462
zaklad tohle :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2013 17:50  23461
Shelle [23460]: no to uz je prave pozde asi davat pect, mam takovy pocit... asi rozkrajim na kostky a udelam nejak se zeleninou a trochu dokorenim kurkumou a kardamonem a tak a bude to s ryzi :-) klasicky recept asi ze tri, co jsem nasla :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt