Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bargie 6.4.2013 22:43  23517
Udělala jsem karlovarské rohlíky podle Vaňkovy kuchařky a byly naprosto luxusní. Recept je na 12 kusů, já byla nucena udělat polovinu, protože jsem neměla dost hladké mouky. Jen co trochu vychladly, snědla jsem tři, manžel po chvíli váhání dva.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.4.2013 21:16  23516
No jo, nějak jsem pozapomněl dát odkaz

http://www.cuketka.cz/?p=2128
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.4.2013 20:23  23515
recept?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 6.4.2013 20:02  23514
Tak jsem zkusil bagety podle Cuketky a je to luxusní záležitost :-)

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.3.2013 20:37  23513
Shelle [23512]: ja uz neumim anglicky :-)
shelle Shelle - Good Service 29.3.2013 19:55  23512
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Relish
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.3.2013 18:49  23511
co presne znamena relis? nejak nemuzu na googlu tu definici najit...
ziggy 29.3.2013 18:32  23510
Sirin: čim víc tu nad tim přemýšlím, tim víc si říkám, že máš asi pravdu... zkusím tam příště dát víc mléka. dík
ziggy 29.3.2013 18:28  23509
chm ..
příště to vyfotim :-)
jinak mazanec (nekynutej) se moc poved, ten asi do pondělka nevydrží :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2013 18:11  23508
ziggy [23506]: Tak ale to taky netuším o čem mluvíš :). Možná moc mouky při koulení?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.3.2013 18:08  23507
nemáš jen příliš suché těsto? Mně se to stává na kynutém, když dám málo mlíka.
ziggy 29.3.2013 18:01  23506
phanny: mě jde o ty vrásky co to má těsně po zpracování, před kynutím .. prostě takový jako záhyby. tuhle jsem koukala na kamarádku jak peče chleba a neměla to tam a netušila o čem mluvim .. ale ona je políbená nějakým pekařským bohem, s tou se nemůžu poměřovat :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2013 17:32  23505
ziggy [23504]: Před posledním kynutím pomašlovat vajíčkem s mlékem, před dáním do trouby znovu, a přidat do trouby kastrůlek s vodou. Lesklá kůrka vzniká za vlhka.
ziggy 29.3.2013 16:58  23504
Proč když patlám nějaký těsto(aktuálně mazanec), tak je vždycky ve výsledku vrásčitý, místo aby bylo pěkný hladký jako na obrázku k receptu? co dělám špatně? Chuťově a tvarově je ve výsledku vše ok, ale esteticky trpim..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2013 09:01  23503
Místo salátu dáváme porek, bez máty, bez bobku, vaříme tak 10 minut a na zavěr sypem orestovanou slaninou

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt