Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 20:16  23552
Scalex [23551]: Už jsem to četla na G+. Moc mě nepokoušej!
scalex Scalex 12.4.2013 20:14  23551
Tuhle mi MrMar nadělal chutě, tak jsem do toho šel taky. A když už jsem se s tím psal na G+, tak to postnu i sem: 

Dnes jsem poprvé pekl bagetky podle pana Cuketky a definitivně jsem se rozhodl, že v naší domácnosti výrazně změním poměr kupovaného a doma pečeného pečiva. Té chuti čerstvě upečené bagety z trouby se vyrovná už snad jen chuť čerstvě upečeného domácího chleba.

Přitom to vůbec není pracné, největší vopruz na celé téhle komédii je mytí nádobí, jinak je to pohoda, i když délka Cuketkova článku může vzbuzovat mylný dojem, že půjde o složitou alchymii.Včera mi příprava zabrala cca 10 minut, dnes dalších patnáct. Výsledkem jsou čtyři bagety, které sice nevyběhly tak krásně, jako ty Cuketkovy, což může být mnoha faktory, mimo  jiné tím, že jsem nepekl na kameni, ale na plechu a ten se prostě chová trochu jinak. Leccos může být i moukou, použil jsem nějakou supermarketovou, což není nejlepší řešení, protože v moukách je dnes spousta přídatných látek a je lepší si od dobrého zdroje koupit poctivou mouku, tedy čisté, jemně namleté obilí. Poučení pro příště. 

Před hodinou a čtvrt před našim domem zastavilo mé oblíbené bučící auto, takže jsem si domů odnesl čerstvé mléko, dnes v noci vyrobené máslo (žádná rozmraženina, co dva roky ležela u ledu v Německu), hned poté jsem šoupl bagety do trouby a za půl hodinky už jsem si pochutnával na čerstvém voňavém pečivu, namazaném čerstvým máslem a posoleným himalájskou solí a zapíjel jsem to čerstvým nehomogenizovaným mlékem.  Život někdy umí být krásný.

A náklady na ty bagetky? 400 gramů mouky, 400 ml vody, půl sáčku instantního droždí, dvě lžičky soli, energie, co spálí na plný výkon pečící trouba za zhruba 25 minut. A výsledkem jsou čtyři úžasné bagety. Si to spočítejte, jestli to za tu radost a lásku nestojí. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.4.2013 14:52  23550
Vy s tím papiňákem naděláte, šoupnu tam co potřebuju, počkám, až začne syčet, ztlumím a jdu si po svých, časem polovina proti hrnci.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 14:35  23549
A nějakou rybí omáčku tam myslím mám od bráchy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 14:34  23548
Zázvor jsem shodou okolností koupila a kokosové mléko se mi doma válí už nějakou dobu.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.4.2013 14:23  23547
Anka [23539]: IMHO kokosový mlíko, zázvor a chilli papričky (sušený chilli stojí za prd). A nějakou tu zeleninu, to dávám obvykle podle toho, co se mi v obchodě líbí. Já dávám ještě rybí omáčku, ale bez tý se asi obejdeš :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 14:15  23546
Nudle společně s polévkou v papiňáku? Vždyť musejí být na kaši, ne?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.4.2013 14:14  23545
tak nudle vařím zvlášť:-) když já bych radši šla ven s prckem než hlídat sporák prostě a večer nemám na vaření ani pomyšlení:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.4.2013 14:08  23544
ankaJa casto mixuju s kokosovym mlekem...

Mam chut na thajskou kureci polevku...
triss triss 12.4.2013 13:37  23543
tilka [23538]: taky proto jsem psala "obvykle", tj. vaření nudlové (!!!) polévky, přičemž nudle ucpaly ventil, třeba (stalo se u sousedů)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 11:48  23542
valkil [23540]: Tak...
aiwai Aiwai alea acta es 12.4.2013 11:42  23541
zelene curry sem mela a pridavala sem ho jako koreni do dusene zeleniny
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 12.4.2013 11:28  23540
kvitkoHovězí děláme z mas nejčastěji, papiňák nemáme a ani tak nestojím hodiny u plotny. Strčím to na ni a ono si to tam probublává samo ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 10:52  23539
Tak jsem koupila skleničku se zeleným curry. A teď mi řekněte, co s tím :) Sklenička je doma, nepřečetla jsem si ji a jestli budu potřebovat nějaké další přísady krom masa, musím je koupit cestou domů...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 11.4.2013 22:14  23538
Byla tam vadná pojistka. A myslím, že kdyby důvodem výbuchu byla třeskutá blbost obsluhy/čemuž se nebráním, znám se o)))/, asi těžko by pojišťovna všechno zacálovala. I vymlácených šest oken.
Prý kdybych v tu chvíli stála přímo u sporáku, byla bych mrtvá.
Určitě jsou už teď hrnce na daleko vyšší úrovni než tehdy, ale já bych ho nechtěla ani za zlaté prase. A to vařím dost často.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt