Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.4.2013 19:07  23573
Dělali jste to přesně podle Cuketky?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 13.4.2013 19:04  23572
Vanda [23571]: nejni :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.4.2013 18:51  23571
Misa [23568]: no hned bych si dala
triss triss 13.4.2013 18:44  23570
Anka [23546]: mně se neptej, máti říkala, že ty nudle měli pak zapíchaný v těle jako projektily, já u toho nebyla
vinyl [23550]: dělám to stejně
Scalex [23551]: v normální mouce v pytlíku žádné přídatné látky nejsou, ověřeno právě teď na pěti různých druzích mouky; různé chování různých muk je dáno obsahem vody a různými podmínkami při růstu obilí, proto taky se občas musí oproti receptu přidat více tekutiny, případně naopak, přidat mouku, aby bylo těsto žádané konzistence, o rozdílném obsahu lepku nemluvě
ziggy 13.4.2013 18:15  23569
jsem koukala na ten Cuketkův postup, a moc nechápu to s tím vlhčením trouby .. jak tam tu vodu tím rozprašovačem nastříkáte, aniž byste postříkali i ty bagety?
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 13.4.2013 17:56 - Oblíbené kluby (19:10) 23568
Scalex [23551]: tož náš výsledek téhož, dobré to bylo :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.4.2013 16:50  23567
MrMar [23566]: No, je fakt ze casto ani ne, testo z ni "vypadne" a na neprilnavem povrchu nic nezustane, takze staci jen vyplachnot vodou a umyt ty male hnetace. Ale i kdyz jo, je to jen ta nadoba, odpadaji ty sterky, varecky a jine nesmysle. A navic pouzivam silikonovy val, ten se taky nijak extra myt nemusi :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.4.2013 16:33  23566
muflonek [23564]: A ta se nemusí umýt? :-O To bych si ji snad i pořídil :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.4.2013 16:21  23565
Jj, kynuta testa delam uz jedine v pekarne.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.4.2013 11:41  23564
no a co na to míchání použít domácí pekárnu? .o)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.4.2013 07:44  23563
Scalex [23551]: Komu se nechce mýt ulepenou mísu, ať nechá zbytky zaschnout, jde to pak snadno vyloupat. Snad první těsto, které se po zaschnutí nezmění v beton :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.4.2013 21:43  23562
Scalex [23551]: Anka [23552]: jsou dny, kdy lituju, že už tu není keosan ;)

Shelle [23556]: :))
scalex Scalex 12.4.2013 21:33  23561
(Wronski: je to jedna miska od těsta, stěrka, vařečka, vál a plech, to je taky v poho...)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 12.4.2013 21:31  23560
Já mám první fázi v lednici
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2013 21:17  23559
Scalex [23557]: Tak já na to teda raději kašlu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt