Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.4.2013 16:01  23622
vinyl [23621]: protoze tyhle u nas proflakle uz mam vetsinou zmapovane... treba tenhle recept jo :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.4.2013 14:21  23621
zblunceProč exotických? Často peču řepu s kousky hovězího, česnekem vcelku a tymiánem a je to velká dobrota, všechno se zabalí do alobalu a přileje se trochu olivového oleje.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.4.2013 14:09  23620
mam znovu prosbu - muzete se prosim podivat do svych exotickych kucharek, jestli tam neni nejaky zajimavy recept s cervenou repou? Diky moc :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.4.2013 10:47  23619
tajné know how
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2013 08:08  23618
Royal [23617]: Není, normálně to koupil.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.4.2013 22:31  23617
Anka [23616]: Někdy se to motá na špejli. Zjisti ingredience marinády, jestli to není tátovo tajné know how.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2013 13:49  23616
Dnes táta griloval výbornou věc. Tenké plátky bůčku (tak 1 cm) marinované v něčem, co vypadalo dost bylinkově. Výborné! Vypečené do křupava...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.4.2013 20:47  23615
prdopecJa ho davam skoro na konci s moukou... Tu nikdy nedavam na zacatku...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.4.2013 20:20  23614
tenhle díl Pekla na talíři pobavil. I když je to dost smutné.
aiwai Aiwai alea acta es 16.4.2013 19:25  23613
pri mem stesti se zapadavanim vicek do mist odkud nejdou vyndat, nevhodne:-))
scalex Scalex 16.4.2013 19:21  23612
Ad Tupperware... odpovídal jsem v klubu Domácnost, ale tady ta debata byla taky, tak to hodím i sem:

Misky Tupperware (takové hranaté s ohebnými víčky a štosovatelné jako obědáky) máme a používáme a co se týká ukládání jídla na delší dobu, máme s tím výborné zkušenosti. Horké (to je nezbytné) jídlo kydneme do misky tak, aby byla plná, misku zavíčkujeme a dáme prudce zchladit do ledové nebo alespoň studené vody. Víčko je pak proláklé a perfektně těsní. Uvařená jídla takhle zakonzervovaná bez problémů držíme v lednici 14 dní. Ale je opravdu nutné, aby to bylo plné, aby tam nebylo moc vzduchu. Pokud je jídla méně, tak pak je nutné použít vakuovací krabičky.

Lock&Lock je zase něco jiného. Taky jsou skvělé (já je používám i na uchovávání dýmkových tabáků), ale v nich se nedá udělat tahle polokonzerva.

Předražené mi to u některých věcí nepřijde (alespoň tyto dózy ne), dózy máme už dlouho a pořád perfektně těsní a absolutně netečou, což se o běžných levných dózách říct nedá. 
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 18:17  23611
Tigo [23609]: dtto
ziggy 16.4.2013 18:17  23610
no právě že mě překvapilo, že když jsem ho ted dala nakonec, tak těsto nakynulo při pečení víc než obvykle. možná je to náhoda, nevim. vyzkoušim to na ověřených receptech ..
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.4.2013 18:16  23609
Anka [23608]: Ja to nechapu ani tak jakoze kvuli hrudkam, ale kvuli tomu, ze testo pak nekyne rovnomerne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 18:16  23608
Tigo [23606]: Ano, to asi jo, ale mám pocit, že ten u někoho až panický strach z toho, že tam budou hrudky z prášku do pečiva, je trochu zbytečný. Nikdy jsme se s tím doma moc neprděli a nepamatuju, že by byl nějaký problém. Prostě nasypat, zamíchat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt