Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.5.2013 21:10  23658
já četla poučky a myslela jsem, že chřest se odlamuje ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.5.2013 21:08  23657
Sirin [23656]: Ne. Je dobré nebýt škrt a pořádně ho dole seříznout.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.5.2013 21:03  23656
nezůstavaj ti tam takové ty chřestové "vlasy"?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.5.2013 14:52  23655
zblunce [23654]: Vloni jsem to psala v Klubiki:

V jednom hrnci si udělám cibulku. Ve druhém si jako brambory v osolené vodě uvařím chřest. Cca 20 minut. Pak si od některých chřestů odříznu ty vršky, aby v polívce něco křupalo. Zbytek přeliju k cibulce a rozmixuju. Pak přidám kysanou smetanu, bílý pepř.
Ale bacha. Minule byla výborná. Dnes je dost bez chřestové chuti, i když chřestu bylo víc. Asi už nastává konečná. Na talíři to pak zdobím řeřichou a já si do toho ještě krájela na drobné kostičky tyrolský špek, který tomu dal ten správný šmak.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.5.2013 14:33  23654
Anka [23651]: jak delas tu polevku?

jeste mam rada chrest s lososem, ale to spis zeleny...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 9.5.2013 14:31  23653
Holandská omáčka je jednoduchá.o) Chřest vařím na páře ve vodě s přídavkem soli a trochu citrónové šťávy...

Já ale miluji chřest jen tak máčený v česnekovém másle a opražené strouhance.o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.5.2013 14:27  23652
Anka [23651]: tak ja dneska predpokladam k veceri s brambory a holandskou (mozna i ta parmska), zitra k obedu polevka nebo zapecena panenka s chrestem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.5.2013 14:15  23651
vinyl [23648]: Jsem si nevšimla.

(Chřest vařím ve slané vodě. A pak ho buď sleju a jím jen tak s nějakou tou holandskou omáčkou nebo třeba s parmskou šunkou, nebo z něj udělám krémovou polévku, ta nám hodně chutná.)
ullicnik ullicnik 9.5.2013 14:01  23650
Ale dost se po něm šuká, ne?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.5.2013 14:00  23649
operator304 [23646]: premyslim jestli parni hrnec nebo slana voda :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.5.2013 13:58  23648
operatorděsně ti pak smrdí jen moč :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.5.2013 13:57  23647
holandská je sranda, dal jsem jí na první pokus :-)
operator304 9.5.2013 13:57  23646
Jak se dela chrest? A je pravda, ze po nem clovek desne smrdi?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.5.2013 13:16  23645
tak doma pul kila cerstveho bileho chrestu... ja uz se tak tesim na veceri :-)))
(jeste se naucit holandskou omacku :-)) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.5.2013 07:39  23644
zblunce: Pěstírna chřestu je v Hostíně u Vojkovic

phanny: fenykl se nakrájí na malý kousky, do bůčku se udělají incize, fenykl se tam nacpe a pak se pomalu peče. Doporučují přepůlit dvě cibule, položit plochou dolů a maso na ty půlky položit. Zbytek fenyklu taky upéct a podávat s masem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt