Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.5.2013 10:07  23672
Anka [23655]: neni v kucharce :-)
ziggy 10.5.2013 10:06  23671
zblunce: jíškou?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.5.2013 10:05  23670
cim nejlepe zahustit kure na paprice?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.5.2013 09:08  23669
Já to jako snobárnu neberu, ta chuť mi moc snobská nepřijde:-) Možná to je/byla snobárna díky vývozu a zpětnýmu dovozu nebo jak to s chřestem je/bylo?:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.5.2013 08:56  23668
Anka [23667]: no aby to nedopadlo jako loni s tresnema - u tech jsem taky porad cekala, az to klesne, a nakonec bylo po nich :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.5.2013 08:28  23667
vinyl [23666]: No právě, větší snobárna je jíst nesezónní zeleninu. Když si občas mimo sezónu kupuji malý květáček za 50 Kč, tak mi u toho ruka cuká, ale prostě mám chuť. Ten chřest na trzích půjde ještě dolů a v obchodě ještě níž.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.5.2013 08:25  23666
V Hostíně jsem bral půl kilo za 79, včera na Jiřáku ten samý za 99, 1. jakost, bílý. Kapustu jsem o víkendu zasadil, takže mimo sezonu prostě stojí hodně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.5.2013 08:13  23665
kvitko [23662]: Ono to vypadá jako snobárna, ale nějak jsem nepochopila, proč. V sezóně se dá koupit za docela přijatelnou cenu a je to prostě dobrý. (Když jsem koukala, kolik teď stojí třeba kapusta či květák, tak je to skoro větší snobárna :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.5.2013 08:12  23664
vinyl [23663]: Všimnu, už se na něj těším :)

A ano, když jsem ho vařila na jídlo, tak jsem špičky nechávala venku, potopila jsem je jen na závěr. Ale na polévku to vařím celé.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.5.2013 07:44  23663
Vařit chřest není optimální úprava, když tak na stojato, aby špičky nebyly ponořeny, tak 8 min. Lepší je v páře. Teď jsem zkusil dle doporučení Hestona Blumenthala, v hrnci rozehřát na střední výkon asi 2 mm oleje (Heston doporučuje arašídový, použil jsem olivový), chřest v něm trochu obalit a následně vařit 5-7 min pod poklicí. Chřest je skvěle křupavý, plný chuti a přitom udělaný.

Anka 23651: Tak si příště všimni :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.5.2013 06:57  23662
všichni jedou chřest? Jsem ho ještě nezkoušela .. a zrovna včera měli v Bille v akci:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 9.5.2013 21:31  23661
já jsem včera udělala chřestovo, zeleninovo hovězí vývar a vše jsem použila jako základ pro koprovku - je mňamozní.o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.5.2013 21:17  23660
Anka [23659]: ja si dnes precetla tip, ze se maji ty slupky vyvarit a taky se z nich da udelat dobry vyvar, ktery ti podpori tu chrestovou cchut polevky... tak jsem zvedava...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.5.2013 21:12  23659
Sirin [23658]: Možná se odlamuje, ale já ho prostě řežu a škrabu škrabkou na brambory.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.5.2013 21:10  23658
já četla poučky a myslela jsem, že chřest se odlamuje ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt