Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.5.2013 08:58  23701
ScalexKup si na trhu čerstvý bílý chřest, dobře ho oškrábej a udělaj ho na olivovém oleji jak jsem napsal v 23663 a dej vědět. Maximálně s holandskou omáčkou. A předsudky nech stranou.
scalex Scalex 13.5.2013 08:51  23700
Nevím, jestli jsem desetkrát, nebo kolikrát, narazil v restauracích na bandu diletantů, kteří neumějí udělat dobrý chřest, ale prostě nikdy jsem neměl na talíři něco, po čem bych si řekl mňam. Statisticky vzato by alespoň jeden případ takový být mohl. Nebyl. Mohl bych se samozřejmě pokusit udělat ho doma, ale schází mi to srovnání. Ale věřím Royalovi, že když se chřest obalí plátkem dobrého sýra a plátkem dobré šunky, tak ten sýr se šunkou přetlučou tu nijakou tyčku uvnitř. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.5.2013 08:33  23699
Nikdy bych si nemyslel, že Scalex neví, co je dobré :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.5.2013 08:13  23698
Chřest v akci v Lidlu, od Nuly ze Slovenska:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.5.2013 23:36  23697
Scalex [23690]: Chřest je dobrota. Uvařený v páře 12 minut, obalený plátkem sýra a plátkem šunky a zapečený tak deset minutek je skvělý.
Příště nežužlej mrtvolám sople a zkus raději chřest.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.5.2013 20:58  23696
nula [23695]: "ten nos si navyše nikdy nechutnal" - no, jen jestli :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.5.2013 20:45  23695
ScalexKecáš, všetko, čo baštíš, chutí svojím spôsobom zemřele a ten nos si navyše nikdy nechutnal! :)
scalex Scalex 12.5.2013 16:19  23694
"Mmmmmmm, chutí zamřele."
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.5.2013 15:59  23693
Pak teda nos mrtvoly chutná úžasně. Hm, hm...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.5.2013 15:52  23692
Anka [23691]: tak na to ber Scalexovo slovo, ten se vyzna :P :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.5.2013 13:44  23691
Scalex [23690]: To neumím posoudit, nikdy jsem takový nos necumlala.
scalex Scalex 12.5.2013 13:34  23690
Anka: ano. Jako nos mrtvoly. 8^)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.5.2013 12:24  23689
scalexLenže pryž žužlá dieťa rado nie kvôli chuti, ale kvôli uspokojovaniu svojho savého reflexu. Povedala by som, že ani ty prsia nežužleš kvôli chuti. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.5.2013 12:22  23688
U nás na Záhorí sú plantáže na chřest - šparg¾u a vyváža sa do celej EU, zrejme aj k vám. Práve som v piatok varila, mám na to špeciálny holandský hrniec, taký vysoký s vloženým košom. Šparg¾a sa v ňom varí na stojato a hlavičky z vody trčia. Takže varím vo vode, s tým že stačí zaliať vodou do polovice postaveného zväzku špargle, je na tom sklenená pokrievka.
Varila som zelenú s holandskou omáčkou, tú mám radšej a včera som zvyšok rozmixovala na krémovú polievku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.5.2013 11:43  23687
Chřes má chuť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt