Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:26  23756
Koho by zajímaly recepty, tak je najdete tady. Pod každým obrázkem je odkaz "more info".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:17  23755
Co vaří babičky z celého světa.
ziggy 28.5.2013 08:47  23754
jo, to je on. já vždycky zapomenu, že mají i web :-)
cent 27.5.2013 20:42  23753
Taky bych rád, pokud to není tenhle :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.5.2013 07:36  23752
ziggySepiš:-) Albert magazín mi teď uniká, mám Albert z ruky a nedostávám se tam v pravý čas a zapomínám.
ziggy 26.5.2013 17:58  23751
taky jsem zase pekla ten cuketovej koláč z Albert časopisu, vím že to tu taky někdo čtete. ten můžu fakt doporučit, je výbornej, každýmu chutná.

kdyby byl zájem, můžu ho sem přepsat..
ziggy 26.5.2013 17:56  23750
už jsem upekla takovej drobenkáč, je to dobrý, ale příště zkusim to od zblunce.
dala jsem to do kulatý dortový formy a chtělo to na plech, ted je ten korpus moc vysokej, to nemám moc ráda .. ale mě se ten velkej plech nechtěl prostě mýt :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2013 15:08  23749
Rebarbora jde dobře i zmrazit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2013 15:08  23748
Rebarboru oloupu, nakrájím na kousky a hodím tam, kam házím ovoce na rychlobuchtu:
2 hrnky polohrubé
1 hrnek cukru
1 hrnek mlíka
1/2 prášek do peč
1/2 hrnku oleje
1-2 vejce

plus drobenka. Dělávám z poloviční dávky na pekáč (23x34cm) tak, aby těsto bylo tenké. Péct cca 25 minut při 175, když je hodně ovoce tak klidně dýl. Výborné s mixem ovoce, jablko, ořechy, skořice je fajn a mezi to naházet jen tak lžicí oslazenej tvaroh.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.5.2013 16:28 - Oblíbené kluby (17:04) 23747
ziggy [23746]: zrovna vcera jsem delala tenhle prvni a vyborny :-)
a jojo, oloupat... nekdo to i vari, ja to neudelala a nevadilo
ziggy 25.5.2013 12:52  23746
Mám rebarboru, ale nikdy jsem s ní nepracovala .. to se loupe jako chřest, žejo?
a nějaký osvědčený recept na rebarborový koláč (nebo cokoliv jiného) byste někdo neměl? ted mi jeden poslala tchýně, ale figurují v tom dvě majolky (ble), tak jsem to zavrhla ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2013 11:33  23745
zblunce [23744]: Občas k ní koukám, něco jsem i použila, ale ta kuchařka se mi prostě nezdá :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.5.2013 10:10 - Oblíbené kluby (17:04) 23744
Anka [23733]: ale recepty ma dobre, ne? (zvlaste, kdyz jsem na tyhle stranky prisla diky tobe :-))) )
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2013 10:43  23743
zblunce [23742]: Jo :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.5.2013 10:34 - Oblíbené kluby (17:04) 23742
Anka [23737]: sis jich u nas uzila malo? :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt