Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 30.5.2013 10:16  23766
O cem to je?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.5.2013 09:37  23765
já chvíli a docela se mi to líbilo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.5.2013 08:37  23764
koukal jste nekdo na tu novou show Polreicha?
nula nula všetko je tak, ako má byť 29.5.2013 21:18  23763
Ja mám ve¾mi rada jednoduché gnocchi s gorgonzolovou omáčkou a vlašskými orechami.
Cesto je v podstate podobné nášmu cestu na zemiakové knedle, na 1 kg v šupke uvarených a pretlačených zemiakov dáme 400g hladkej múky, pridáme 50g strúhaného parmezánu a trocha strúhaného muškátového orieška, jedno vajce a trocha soli. Zo šú¾ka krájame kúsky, ktoré tvarujeme pomocou vidličky, aby mali gnocchi tie povestné vrúbky.
Omáčku spravíme na cca 30g masla, ktoré roztopíme a zalejeme cca 100ml sladkej smotany na varenie, pridáme cca 150 g nakrájanej gorgonzoly (dá sa nahradiť nivou, ale gorgonzola je gorgonzola) syr v omáčke pomaly roztopíme, dosolíme a pridáme nasekané vlašské orechy. Gnocchi uvarené vo vode (al dente) pridáme do tejto omáčky a premiešame, na tanieri ozdobíme niečím zeleným a môžeme ešte poprášiť parmezánom, ale netreba.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 29.5.2013 13:02  23762
dotazNeporadí někdo nějaký dobrý recept s gnocchi?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:36  23761
phanny [23757]: Též mě napadlo. Ale tady ty babči se aspoň pokusili o nějaké aranžmá. Jak jen to šlo.
operator304 28.5.2013 18:35  23760
:)))
shelle Shelle - Good Service 28.5.2013 18:31  23759
Anko, snazila jsem se vlezt do psiho klubu, tvuj prispevek me trochu zaskocil.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:29  23758
Tuto čínu třeba zkusím.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.5.2013 18:29  23757
Si z něj děláte srandu, a přitom Keosan propagoval domácí Zimbabwskou kuchyni...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:26  23756
Koho by zajímaly recepty, tak je najdete tady. Pod každým obrázkem je odkaz "more info".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:17  23755
Co vaří babičky z celého světa.
ziggy 28.5.2013 08:47  23754
jo, to je on. já vždycky zapomenu, že mají i web :-)
cent 27.5.2013 20:42  23753
Taky bych rád, pokud to není tenhle :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.5.2013 07:36  23752
ziggySepiš:-) Albert magazín mi teď uniká, mám Albert z ruky a nedostávám se tam v pravý čas a zapomínám.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt