Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 30.5.2013 12:48  23769
podle popisu (i v programu) to vypadá jako edukativní pořad, který se v týhle zemi měl vysílat už někdy před dvaceti lety :)
aiwai Aiwai alea acta es 30.5.2013 11:57  23768
dneska maji byt tematem polevky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.5.2013 11:28  23767
já tam zachytila, jak vysvětluje, jak poznáš čerstvé vejce, k čemu je čerstvé a k čemu starší vejce. Pak je tam učil dělat ztracené vejce, že nesmíš solit vodu, protože jinak by se vařila moc prudce. Přišlo mi, že tam říká věci, které jsou užitečné vědět, nebo jsou aspoň zajímavé.
shelle Shelle - Good Service 30.5.2013 10:16  23766
O cem to je?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.5.2013 09:37  23765
já chvíli a docela se mi to líbilo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.5.2013 08:37  23764
koukal jste nekdo na tu novou show Polreicha?
nula nula všetko je tak, ako má byť 29.5.2013 21:18  23763
Ja mám ve¾mi rada jednoduché gnocchi s gorgonzolovou omáčkou a vlašskými orechami.
Cesto je v podstate podobné nášmu cestu na zemiakové knedle, na 1 kg v šupke uvarených a pretlačených zemiakov dáme 400g hladkej múky, pridáme 50g strúhaného parmezánu a trocha strúhaného muškátového orieška, jedno vajce a trocha soli. Zo šú¾ka krájame kúsky, ktoré tvarujeme pomocou vidličky, aby mali gnocchi tie povestné vrúbky.
Omáčku spravíme na cca 30g masla, ktoré roztopíme a zalejeme cca 100ml sladkej smotany na varenie, pridáme cca 150 g nakrájanej gorgonzoly (dá sa nahradiť nivou, ale gorgonzola je gorgonzola) syr v omáčke pomaly roztopíme, dosolíme a pridáme nasekané vlašské orechy. Gnocchi uvarené vo vode (al dente) pridáme do tejto omáčky a premiešame, na tanieri ozdobíme niečím zeleným a môžeme ešte poprášiť parmezánom, ale netreba.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 29.5.2013 13:02  23762
dotazNeporadí někdo nějaký dobrý recept s gnocchi?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:36  23761
phanny [23757]: Též mě napadlo. Ale tady ty babči se aspoň pokusili o nějaké aranžmá. Jak jen to šlo.
operator304 28.5.2013 18:35  23760
:)))
shelle Shelle - Good Service 28.5.2013 18:31  23759
Anko, snazila jsem se vlezt do psiho klubu, tvuj prispevek me trochu zaskocil.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:29  23758
Tuto čínu třeba zkusím.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.5.2013 18:29  23757
Si z něj děláte srandu, a přitom Keosan propagoval domácí Zimbabwskou kuchyni...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:26  23756
Koho by zajímaly recepty, tak je najdete tady. Pod každým obrázkem je odkaz "more info".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2013 18:17  23755
Co vaří babičky z celého světa.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt